Enyészpont

Enyészpont

Három szín. Tél

2014. február 17. - Koriander

kandinsy_1392651224.JPG_234x252

"Általában a szín olyan erő, mely közvetlenül hat a lélekre."

Vaszilij Kandinszkij

 

Délután unatkoztunk, így előkotórtam a Mikulásra kapott akrílokat, felnégyzethálóztam egy A4-est és festettünk, én olyan kandinszkiseket, a kedvencem a kék-barna-zöld.

  • Mezei katáng kékjében-ott a vágyakozás a nyár iránt, igénytelen, mindenhol boldoguló virág, leszakítani viszont nem érdemes, mert rögtön elhervad.
  • Barna, mert melenget, most is ebben vagyok.  Az "anyaföldes" kapocs  meg napiszintű a szorgalmas  huszonhatos-kiscipőkkel, melyekből a kavicsos sarat vakargatom.
  • Zöld, kifúj-beszippant és boldog, ahogy az óvodai fenyves gyantájának frisse berajlik a orrlyukamon.

Kéne még egy pici cseresznyevirág-rózsaszín, már nagyon várom a tavaszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://enyeszpont.blog.hu/api/trackback/id/tr435818902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reszet Elek 2014.02.17. 21:56:36

@Koriander: Bocs hogy megkérdem de miért linkelted ezeket? Kicsi kommentet pls.

Koriander 2014.02.17. 22:06:24

Kandinszkij miatt- az orosz avantgarde tkp a kozepkori gyokerekhez, kereszteny szimbolikahoz nyult vissza, ill a zene a szinekben. Szkrjabin tkp ugyanaz a zeneben, mint Kandinszkij a festeszetben. (csak onceluan tettem be a linkeket, hogy meglegyenek.:-) bocsi)
süti beállítások módosítása