Enyészpont

Enyészpont

Advent napjai - harmadik hét

2013. december 15. - Koriander

 december 15.

No, hát november végén némileg megviccelt minket az időjárás. Már éppen fektetni készültem a gyerekeket, amikor a Nagyom kikukucskált a már behúzott sötétítőnk mögé és izgatott kacagás csilingelte tele a hálószobát:

 -     Aaaanya gyereeee, néééézd-néééézd, igazad volt, holnap jön a Télapó!

-     Tessék? Miben volt igazam?

Most már a Kicsi is a karomon óriásra nyílt szemekkel figyeli a hadonászva magyarázó bátyját. A Nagy emlékeztet:

-         Tuuuudod, te mondtad, hogy először megsárgulnak a levelek, sok eső lesz,  majd leesnek a levelek és amikor kopaszak már a fák és havazik, akkor jön a Télapó!

-         Aha. Tényleg, de még ősz van.

-         Nemmm. Holnap az ablakban ajándék lesz. Tudom!-hangzik az eltökélt és biztos válasz.

-         Értem, bizonyára így lesz.

Én némileg megtorpanok, ugyanis az én rendszeremben a dátum és a bolygók állása még nem kedvez a “télapó-járásnak”, de ha az ő mikrokozmoszát tekintem, minden stimmel. Ennél télibb tájat, mint amit az ablakból kikukucskálva látok, már tényleg nehéz elképzelni, mindenütt hó: "fehér már az utca,/ fehér már a puszta,/ pepita a néger,/ nincs Fekete Péter.../"  Bizony esik a hó! Mi meg megígértük már augusztusban, hogy ha hó lesz- Télapó is lesz…Hát legyen!

Amint nagy nehezen elalszik a zsibongó kicsikettő, a szekrény mélyéről előbányásszuk az ajándékokat. A csomagolás közben ránk is átragad ez a csodaváró izgalom és egyben meghatódottság. A Nagyom kívánsága a Télapótól: egy madáretető volt.

Az apjának már hetek óta a fülét rágta egy házért...  A férjem próbálta, mint férfi a férfival megbeszélni, hogy ha nagy leszel és sok pénzed lesz, lesz neked, de nekünk csak ez a lakásunk van. Aztán kiderült, hogy a kisklambó vágya nem a kertes ház, hanem a piciny madákoknak kell a ház, ahova elbújhatnak a hidegben, hogy ne fázzanak. Ennyi. Ilyen egyszerű.  Izgatott büszkeséggel feküdtünk le mi is aludni. Az erkélyablak előtt másnap reggel piros masnival átkötött csomagocskák várakoztak. A Télapó nálunk járt.

-Koriander-

 

december 21.

 

Engedve a csábításnak és az alkalomnak az alábbiakban következzen néhány szimpatikus karácsonyi film, lehetőleg nélkülözve a Reszkessetek betörők és Télapu-szerű gagyiságokat. Jó szórakozást!

Polar expressz

Igazából szerelem

A Grincs

Az élet csodaszép

Karácsonyi lidércnyomás

Szellemes karácsony

Muppeték karácsonyi éneke

Hull a pelyhes

Micimackó - Az ajándékok ideje

Jégkorszak - Állati nagy karácsony

A karácsonyi látogató

Kisasszonyok

Karácsony (Noel)

Diótörő

Karácsonyi reménysugár

Karácsonyi fények

Egy különös éjszaka

Karácsony Holly-val

A karácsonyi cipő

-Reszet Elek-

A bejegyzés trackback címe:

https://enyeszpont.blog.hu/api/trackback/id/tr665694499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása