Enyészpont

Enyészpont

Ösztönzavar

2013. július 31. - Koriander

Az egyik még csak a szárnyait bontogatja, a másikat már a világ leggazdagabb szupermodelljei közt jegyzik.Az egyik még szinte gyerek, a másiknak már három sajátja van. Kinézetre szinte ikrek: Palvin Barbarát (az első fotón) gyakran Natália Vogyánovához (a második fotón) hasonítják...Mindkettőt szinte az utcán fedezték fel vajon mennyivel könnyebb a kis glamouros bébeknek... Így van ez?

A Nyizsnij Novgorod munkásnegyedéből származó Natasa Vogyánova szó szerint kemény gyermekkort jegyezhet: 6 éves volt, amikor az édesapja kilépett a család életéből, miután megszületett csecsemőkori agyi bénulásban szenvedő testvére Okszána. Így az édesanyjának egymagában kellett a lányokról gondoskodnia. Miközben az anya négy műszakban a gyárban robotolt, a kicsi Natasa látta el a háztartást és vigyázott a kistestvérére. Később, hogy a családi büdzsét egy kicsit kipótolják lett egy saját gyümölcsös standjuk, ahol a lány iskola után is besegített.

A fordulópont Natasa életében 15 évesen következik be, amikor egy orosz modellügynökség felfedezi. A franciaországi szerződés egyik feltétele a folyékony angol nyelvtudás. Az addig iskolában gyengén teljesítő Natasa megtáltosodik: két hónap alatt tanulja meg a nyelvet. Tökéletes angolsággal kommunkál. Innentől már csak felfele van: 1999-ben a kelet-európai újhullámos modellek között az egyik legkeresettebb. A sikeres és gyönyörű nő körül hemzsegnek a férfiak... Hogyhogy nem a 19 éves lány terhes lesz sir Justin Trevor Berkeley Portmantől, akivel végül 2001 novemberében összeházasodnak.

Vogyánova, saját bevallása szerint már megérett a gyerekvállalásra, hiszen anyja őt is 19 évesen szülte. Látszólag érett gondolat, és már-már hiszek neki. Aztán leesik az álam: két héttel a szülés után már a kifutón, a rivalda fényben áll - csúcsformában. Mindenki őt ünnepli, őt csodálja. Itt azért eltöprengek, vajon irigy vagyok? Vagy mi az ami konkrétan zavar? Két gyerekem van és nagyon is jól emlékszem arra az emberkerülő érzésre, ami az első hónapokat jellemezte, még attól is visszariadtam, hogy megbámulják a gyerekeimet, macsakaként óvtam őket a felesleges tekintettől, ingerektől. Az interjúkban a férje mindig kiemelt helyet kap és Vogyánova hangsúlyozza, hogy a férfi támogatásának köszönhetően sikerült megteremtenie az egyensúlyt a család és a mesés karrier közt (és tegyük hozzá, hogy a pasi jelentette a biztos belépőt a felső tízezerbe). Persze sejtjük mi, hogy lordéknál a háztartást házvezetőnő viszi, a gyerekhez meg nanny kell, de a romantikus énünk hinni szeretne a mesékben, heppineszre vágyik a nép, és Natasa egyre szebb... kegyeit a legnagyobbak keresik: Shiatzy Chen, Calvin Klein, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, L’Oréal, David Yurman, Marc Jacobs, Pepe Jeans, Diane von Fürstenberg, Chanel, Guerlain.

Vogyánova 25 évesen már háromszoros szuperanya, Lord Portman hűséges pincsiként tologatja/ ringatja a kifutók kulisszái mögött a babakocsit, hát ez van, ez is az asszonyi piár része...

Egy szupermodell persze nem csak szép, hanem jószívű és kedves. Natasa intelligensen nyilatkozik, a személye elbűvölő és hiteles. Gyakran látogat Oroszországba: édesanyja és testvére sorsát is elrendezi, nagyszüleinek is addig sosem látott élhető „luxust” teremt. Ezzel egy időben, a gyermekkori emlékek súlyát cipelve titkos, de újságokban azért elegánsan lekommunikált vágya, hogy a hozzáhasonlóan nehéz sorsúak gyermekkorát szeretné boldogabbá, élhetőbbé varázsolni.

A cselekvéshez szükséges löketet végül a 2004-es 334 áldozatot, köztük 186 gyerek életét kioltó beszláni vérengzés adja meg.

2005-ben - barátnőjével Diane von Fürstenberggel - létrehozzák a Csupasz Szív Alapítványt (Naked Heart Foundation). Fürstenberg egyik interjújában nyilatkozza, hogy a kezdeti ügyetlenkedések és bakik ellenére, milyen nyitottsággal és jószívvel fogadták a vagyonosok a kezdeményezést. Hát persze, milyen édesek a játékos kiscicák, ahogyan a sokszázezerfontos gombolyagocskával játszadoznak. Az alapítvány küldetése hangzatos: biztosítani a gyerekek boldogságához szükséges két alapvető dolgot: a szerető családot és a fejlesztő, játékos környezetet. Az alapítvány egyrészt az oroszországi gyermekotthonokban tengődő gyermekek életkörülményein igyekszik javítani, másrészt a sérülékeny családokon próbál segíteni, külön figyelmet fordítva a különböző fogyatékkal élőkre. Külön eredménynek tekintik, hogy az alapítvány létrehozása óta megépítették a 100. játszóteret Oroszország legeldugottabb helyein. Munkájuk középpontjában a család egysége és boldogsága áll.

Vogyánovának mégsem sikerült: 2011 júniusában bejelentik a különélést. Egyes pletykák szerint a válást Lord Portman kezdeményezte “felelőtlen viselkedésre” hivatkozva. Tényleg így van, nemcsak féltékeny volt a pasi? vagy tényleg csalódott „

Azt hiszem Portman, valóban kiábrándult Natasából: 10 év után rá kellett jönnie, hogy az egész csak egy színjáték: a házasságuk, a gyerekek, az alapítvány. Talán ez utóbbival kapcsolatban vannak a legviszásabb érzéseim, ui. Natalink a beszláni vérengzés után Moszkvában sír és mindenféleképpen szeretne segíteni, ezért az a zseniális ötlete támad, hogy az elárvultaknak játszóteret épít! Aha. Egy gyereknek, akinek ép most puffantották le az anyját, valóban terápia az új játszótér...Rögtön nem sikerül, hiszen annyian akarnak a beszlániakon segíteni, hogy az első játszótér Nyizsnij Novgorodban épül fel, hogy az ő gyerekeinek is legyen hova kimenni. Értem én, hogy ő nem orvos, nem pszichológus..., de ha ennyi felesleges pénze van, akkor miért nem direktben és csendben juttatja el a rászorultaknak vagy a rászorultakat ápolóknak? Mennyire fair mások tragédiáját saját öntömjénezéshez használni?

Van ez a fotó, a 19 éves Natali az ortodox egyházi esküvőjén: Portman komoly, míg Natasa valahova üveges tekintettel a messzibe réved... Mintha most is a terven töprengene: kitörni a nyomorból és boldognak lenni, mindenáron. Natali gyakorlatilag nulla szülői felügyelettel és minta nélkül nőtt fel, helyette voltak kötelezettségek és elvárások, és egy mesebeli vágy ebből a pokolból kitörni. A gyerekei ugyanolyan magányosak csak mostmár luxusban és több ország között a láthatásért ingázva. Vajon továbbörökítette a magával hozott ösztönzavart vagy mégis sikerül kitörnie egyszer a spirálból?

 

 Hivatkozások:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/6989292/Natalia-Vodianova-role-model.html

http://www.weddingwoof.com/who-else-got-married-in-november-natalya-vodianova-and-justin-portman/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enyeszpont.blog.hu/api/trackback/id/tr945435436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koriander 2013.07.31. 12:31:16

a hibakat, amint normi klavi kozeleben vagyok javitom. meg van mit a temahoz hszlnem:-) majd jovok. az ihletet tkp. Maki adta:-)

Reszet Elek 2013.07.31. 13:20:00

Érdekes és egyben elszomorító is, hogy valóban milyen nagy a hasonlóság a két kép között.

makimano80 2013.07.31. 13:47:50

Tényelg. Eloszor, csak a képeket néztem, a feliratot nem és azt hittem ez ugyanaz a no. :-)

Ez jo kis téma. Vàrom a kapcsolodo hszeidet Koriander.

Tényleg én adtam az ihletet? :-) Hàt ez tok jo! Akkor csokol a muzsàd. ;-)

makimano80 2013.07.31. 14:00:02

Ezt a jàtszoterezést én sem értem. Jo dolog, de szerintem egy szerencsétlen sorsu gyereknek nem a jàtszotér hiànya a legnagyobb gondja és szukséglete.
A fejlesztési lehetoség megteremtése az arra szorulo gyerekeknek màr sokkal inkàbb értelmes cél, ha màr jotékonykodni akar. Abbol lett vmi valyon, vagy, csak mint hangzatos cél szerepel az alapitvàny 'célkituzései' kozott?

Koriander 2013.07.31. 14:55:58

@Reszet Elek: igen, inkább szomorú, hogy gyakorlatilag nem egyedi, hanem kvázi standard brandről beszélünk. szimpla sematizálás.
@makimano80: több minden van, az orosz bulvármédiában nyílván Vogyánova malmára hajtják a vizet, hogy Portman nem is olyan gazdag és különben is piál, és szerencsejátékos, és a szegény Natasnak egyszerűen elege lett, hogy ő legyen a kenyérkereső és az ura elverje a kínkeservesen megszezett pénzt, ugyanakkor miközben már ment ez a álási hercehurca Natas új kegyeltje LV-os aranyfi lett, Franciaország egyik leggazdagabbja. Kérdés minek egy ilyen gazdag nőnek egy ennyire gazdag pali? Ha csak az érzések számítank.
A csaj a maga módján nagyon okos, tisztában vele, hogy modelként kéb még 2 éve van, Oroszországban tervezi az életét tv-s és filmszakmában, hiába az is egy nagy mutyiország.
ez az egyik.
A másik vonal, amit még beleszőttem volna, hogy a tököm tele van a Jolie, Klum-féle szuperanyákkal. Én is könnyen szülő típus vagyok, de a sok gyereknek nem a szülés mikéntje az akadály (nyílván egy különösen traumatikusnál az is), hanem ki látja el a gyerekeket és az egyéb dolgokat. Már akkor is lúzer vagy, ha a gyereked 1 évesen nem megy bölcsibe, hát még akkor ha beismered, hogy szeretsz velük lenni, jó, nem mindig, van amikor lelépnék...hát ilyesmik amit még hozzáfűznék.
Igen, maki te ihletted :)

Koriander 2013.07.31. 14:57:31

www.nakedheart.org/en/news-events/events/
elnézést, a 100 játszótéret építették meg,a linken találsz több infot.

Koriander 2013.07.31. 15:01:07

kicsit úgy tűnik, hogy ellene beszélek...pedig nem, ő tényleg egy modern hamupipőke lehetett volna és igazából a csalódottság beszél belőlem. azt hiszem.

makimano80 2013.07.31. 17:12:47

@Koriander:
Hàt,de ahogy irtad is, nekem az nagyon nem szimpi, hogy az o gyerekei ugyanugy 'egyedul' nonek fel, az anyjuk nélkul. Hogy pénz van, az egy dolog, az nem potol egy anyàt.

Angelina Jolie esetében is, tok szép, hogy annyi gyereket orokbe fogadott, meg UNICEF nagykovet, ellàtogat szegény orszàgokba, szegény, nyomorban élo gyerekekhez, de kivàncsi lennék a sajàtjaival mennyit torodik. Persze ez nem kisebbiti utobbi tevékenységének nagyra becsulését, meg az orokbe fogadott gyerekeknek is biztos jobb, mint nyomorban tengodve felnoni, de attol màr nem biztos, hogy jobb, hogy mondjuk orokbe fogadta volna oket egy àtlagos szulo pàros és nem 'fényuzésben', de szeretetben no fel. Nem tudom, igy tartoznak-e ezek a gyerekek vhovà/vkihez? Ugy àltalàban a hires szulok gyerekei.

makimano80 2013.07.31. 17:15:13

Ettol a 'trend'-tol meg kifejezetten émelygek, hogy szulés utàn 2 héttel fittnek és aktiv dolgozonak kéne lenni. Pff. hagyjuk màr! A gyereknek anya kell, nem érdekli anyuka mennyire csinos, fitt, milyen sikeres a munkàjàban, attol o nem fog szépen, egészségesen fejlodni, lelkileg is (!)

Reszet Elek 2013.07.31. 17:20:54

@makimano80: Legutóbb Anna Paquinnal kapcsolatban olvastam ilyet. Mármint hogy a szülés után milyen hamar "helyreállt" és kész csoda, milyen szálkás a hasa...
Az érdemekből nem levonva gondolom sokat segíthet egy személyi edző, tudományosan összeállított értend meg egy nanny is.

makimano80 2013.07.31. 17:40:36

@Reszet Elek: Pontosan. Persze, jo, ha igyekszik visszanyerni anyuka az alakjàt, màr, csak sajàt maga miatt, gondolom mindenki ugy érezné jobban magàt a borében. De ez egy àtlag embertol nem vàrhato el, épp ezek hiànyàban, amiket felsoroltàl.
Plusz, nekem személy szerint, csak a gyerekem volna az elso. Az alakomat ràérek visszaszerezni, mondjuk egy év alatt is. Rosszabbul érezném magam, ha a gyerekem hanyagolnàm, mint ha magam. Persze azért nem szeretném teljesen elhagyni magam, ha rosszul érzi magàt a borében az ember, akkor nem egy kiegyensulyozott, jo kedvu anyut kap a gyerek. Na, minden éremnek két oldala van. De pl. talàltak màr ki olyat, hogy a babàval egyutt torna. Kvàzi suly helyett. Ezt élvezheti a baba is és a mama is. Mondjuk lehet ez, csak egy gyerekkel mukodik, mert, ha van egy nagyobbacska, de nem nagy teso, akkor testvérféltékenység stb.

Koriander, te probàltàl valaha baba-mama tornàt? Ha igen, mi a tapasztalatod?

makimano80 2013.07.31. 19:31:59

ww.femina.hu/hazai_sztar/kepes_cikkek/palvin_barbara_fehernemu_bugyi?img=6&code=0000122865011860915sjvnth6ter#kepescikk

Félelmetes a photoshop. Két egymàs melletti képen, tobb, mint nevetséges.

Koriander 2013.07.31. 20:26:23

@makimano80: Heidi Klum monnyuk hat het utan allt a kifutorames takarva volt a hasa. nem, a babamama tornaknak semmi'ertelme, mert csoportos es mindig vki nyivakol igy nem lehet rakoncentralni. Itt a gyermekagy utan van tb altal tamogatott helyreallito torna. de hat hetnel korabban senki nem engedelyezi, ui kb ennyi ido az elsodleges visszarendzodese a belsoszerveknek, ha vmi bonyibbvolt, akkor meg egy ev is lehet pl. a futastol valo eltiltas...az hogy kinek milyen marad a hasa em etrend es torna fuggo, hanem az izomkotegek kozotti kotoszovete, ha az kinyulik, akkor ott csak a szike segit...a terhesseg aldozatokkal jar. ezek a diszpintyek meg azt probaljak elhitetetni, hogy minden mnt a karikacsapas.

makimano80 2013.07.31. 20:38:17

@Koriander: Igen, igen, engem is azért zavar ez az egész, ahogy irtam is. En otthoni baba-mama tornàra gondoltam igazàbol. Làttam vmi ujsàgban egyszer ilyen gyakorlatokat és mikor babysitteltem ki is probàltam a babàkkal. Elvezték, csak aztàn olyankor is akarjàk, hogy emelgesd oket mindenféle pozituràban, mikor neked meg màr log a nyelved. :-) Az ikreknél volt ez marha jo, mert mire az egyik emelgetését befejeztem jott a màsik, hogy ot is. Hàt nem lehet 'diszkriminàlni' ugyhogy...elég fitt voltam abban az idoben. ;-))

A szulés utàni hasat igazàbol joval a szulés elott kell megalapozni szerintem. A szuléshéz is jol jon a hasizom gondolom. Bàr nyilvàn genetika is, hogy kinek milyenek a kotoszovetei.

Tényleg azt a fotot én is làttam Heidirol. Az talàn még korrekt volt, de ez a két héttel szulés utàn csinosabb, fittebb anyuka, mint valaha...ehh!

Koriander 2013.07.31. 21:01:53

Maki, a szetcsuszott hasizom genetika es nem edzettseg kerdese ez fenygetheto 48 kilos kismamat is, most rakerestem: " szétcsúszott hasizom azt jelenti, hogy a has középvonalában a két egyenes hasizmot összekötő inas lemez, ami normál körülmények között 2-3 mm széles, jelentősen kiszélesedik, akár 5-6 cm-re is. Ezen a területen, mint egy "hurka", előtüremkedhetnek a hasüregi szervek. Mivel itt nincs izom, ezért ezen nem is lehet edzéssel javítani, ez csak műtétileg orvosolható."
ezt senki nem tudhatja elore, az ikerterhesseg ezert is kockazatos...

makimano80 2013.07.31. 21:14:23

@Koriander: Kiràly! Akkor ezentul nem lesz buntudtom, ha hanyagolom az uncsi hasizom gyaksikat. ;-))

Nem is tunik olyan rossz otletnek, ami a Brian életében c. filmben felvetodott. Mikor a ficko mondta, hogy gyereket akar, a màsik meg mondta neki: Es miben akarod kihordani? Szatyorban?
Ha lehetne, én ezt vàlasztanàm. ;-))

Ms Watson 2013.07.31. 22:04:49

Na most akkor én kérnék egy linket/videót arról, amikor "ezek a diszpintyek meg azt probaljak elhitetetni, hogy minden mnt a karikacsapas".
De komolyan!
Kicsit olyan "savanyú a cukor" hangulatú lett a poszt vége és a kommentek is.
Én a modellekkel vagyok. :)

Koriander 2013.07.31. 22:18:31

www.jolie.de/bildergalerien/models-geburt-schlank-1392287.html
tessek ott a hatos abdoja a masodik kepen Heidinak 7 hettel a szules utan, dicaprio regi csaja Gisele is szuperjol abszolvalta...persze ha nemetulmerztesuz olvashatod, hogy a kivansag csaszarban a hasplasztika is inkluziv...zsirleszivas is, pettyhudt bor eltabolitasa.
ehhez kepest miutan terhesseg alatt is emelgettem a fiam, kostani eredmeny: hyperlordosis es a csipom szetcsuszva, plusz mozgas asszimetria, ami azt jelenti, hogy a jobb csipomet kesobb mozditom, mint a balt. savanyu a szolo? ha te a het hete tarto mozgaskorlatozottsagomat annak tartod, ok. legyen. sajnos mi vagyunk tobben, akiknel gebasz all fenn, viszont a nunam ep.

makimano80 2013.07.31. 22:30:23

@Ms Watson: Viccnek jo volt. De, ha làttàl màr kozelrol frissen szult asszonykàkat, te is tudod, hogy ez normàlisan nem igy megy. Nem is mehet, hisz a terhesség alatt a szervek, csontok szétcsusznak, ido kell mig visszarendezodik.

Egyébként làtod errol nem szol a fàma, de kivàncsi lennék. Plasztikàzàs ide vagy oda a csontokat nem lehet helyreràntani. Késobb még ki tudja mi minden kinja van annak, aki 2-6 hét utàn szalad vissza a kifutora, tusarkuban billegni. En kihagynàm. (Azé' modell alkatu szivesen lennék...;-) )

Ms Watson 2013.07.31. 23:02:43

@Koriander:
A kérdésem arra vonatkozott, hogy hol próbálják elhitetni, nyilatkozták-e, kinyilatkoztatták-e valaha, hogy csakis az az út és állapot létezik, ami velük esett meg? A képek? Azt nem ők akarják elhitetni, hanem a médiákok, amiket jó eséllyel savanyúszőlős nők és/vagy nyálcsorgatós férfiak írnak. A Heidin meg a derekán látszik, hogy egyáltalán nem tér el egy átlagos nőtől, konkrétan úszógumis a dereka szerintem, teljesen hihető.

Ezen az elven, akkor a sovány alkatú, kötőszöveti gyengeségtől nem szenvedő nők meg a súlyfeleslegükkel küszködőkről, szövődményes kismamákról állíthatnák, hogy "olyan állat márpedig nincs".
Ezeknek a nőknek ez a munkájuk, ebből élnek, már eleve az indulás pontjában különböztek a nők többségétől szerencsés (megítélés kérdése) alkatuknak, szép arcuknak köszönhetően. Mit csináljon, ha tényleg lemegy a hasa három hét-négy hónap után? (láttam ilyet, nem egyet). Hordjon inkább zsákruhát még két évig, nehogy megbántson másokat, akik nem ilyenek? Szenvedjen látványosan, találjon ki valami szövődményt, még ha nincs is? Nem érzem fairnek az általános hozzájuk állást.
Meg ez kb olyan, mintha azt várnánk el egy sebésznőtől, hogy 6 évig otthon őrizze a tüzet, majd 0 tudás up-date-tel műtsön utána.
Én azt látom, hogy a nők önbecsülésével, önértékelésével van baj és csak szélsőséges gondolatok között csaponganak, folyton meg akarnak felelni, fenyegetve érzik magukat, ha nem olyanok, mint mások, az ideálok. A 21. századi anyák és apák kemény feladata, hogy ezt megváltoztassa a felnövekvő generációkban és megtanítsa a média kritikus fogyasztását.

makimano80 2013.07.31. 23:02:44

@Koriander: Megnéztem a fotokat (a szoveget nem értem). Talàn még Heidi tunik a legtermészetesebbnek, nàla azért làtszik, hogy kiszélesedett a medencéje, de ezen nincs is semmi szégyellnivalo, mivel ez természetes.

Nekem szimpatikusabb lenne, ha a valodi természetes alakjukkal fotozkodnànak szulés utàn a modellek és hirességek. Emberkozelibb lenne.

Plusz amugy is éri elég stressz az ujdonsult anyukàkat, ha nem elso baba akkor is. Annyi minden vélt és valos elvàràsnak igyekszik megfelelni az ember, nem kéne még ilyen 'elvàràst' is ràjuk pakolni. Ez, csak erositi a szulés utàni depressziot. Szerintem legalàbb is.

Ms Watson 2013.07.31. 23:05:36

@Koriander:
Ezt viszont bevallotta Heidi
"Von allein sei dies allerdings nicht passiert, gab sie damals zu."

Koriander 2013.07.31. 23:09:05

@Ms Watson: ne haragudj, de total nem errol irtam a posztban, lehet hogy a kommentfolyam idekanyarodott, de az igy kell csinalnit arra ertettem, hogy van egy ujszulotted es vki arra buszke, hogy maris visszaterhet a meloba, a rivaldafenybe...mert fuggo, es kell a csodalat. a gyerek nem ad annyi hrmonfroccsot. kb erre ertem hjogy osztonzavar.
es a terhessege es a gyereke is csak piar kellek...ahogyan persze a teste.

Ms Watson 2013.07.31. 23:10:10

@makimano80:
Akkor ne nézzenek TV-t, meg Vogue-ot. Most nehogy már akkor ne járhassanak tökéletes látású emberek az utcán, mert nekem meg szemüveget kell hordanom. Szerintem túl vagyon misztifikálva ez a dolog, sokkal fontosabb dolgokon is lehetne pörögni. Mármint nem a posztra gondolok, hanem hogy min agyalnak az anyák, nők.

Ms Watson 2013.07.31. 23:11:06

@Koriander:
De ez a te gondolatod, te ezt látod bele, én meg mondjuk nem.

Koriander 2013.07.31. 23:13:51

alapvetoen en Vogyanova rajongo voltam, nekem csalodas volt, hogy ennek a portmanes idillnek vege lett. konkretan szetesett egy csalad, es a no meg a valas kimondasa elott a szeretojevel osszecuccolt. uezt csinalta Heidi is. Heidi se lenne az, aki, ha Seal nincs, igy megmilyen erdekesek voltak egyutt... Heidika vegignyiolatkozott hogy milyen jo a hazasaguk, es szenzacios a szex. aztan dobbantott.
en ezekben a szitukban csak es kizarolag a kolkoket sajnalom.

Koriander 2013.07.31. 23:17:30

@Ms Watson: ha ezt latod bele, akkor ezt, alapvetoen nem igazan becsulom sokra a modell szakmat. kb. megfingattak mindent ami ellen az alapfeministak tiltakoztak, ertsd a no szexualis targyiasitasa, az egesz errol szol, ribik, meghozza a luxus kategoriabol, a testukbol elnek. ha ez 2013ban a modern no definicioja, akkor koszi leszek inkabb ferfi.

makimano80 2013.07.31. 23:22:22

@Ms Watson: Nem értem a szemuveges példàd. Ez nagyon nem ugyanaz a kategoria, mint amirol én irok.
Te is tudod, hogy a reklàmok a média mekkora hatàssal van a tudatalattira. Nem is biztos, hogy tudatosan gondolsz rà, egyszer, csak elkezd zavarni vmi. Tudatosan tisztàban lennél vele, hogy tojni kell rà, de ahhoz nagyon tisztàban kell lenni az embernek magàval, de még ennek ellenére is, ha aztàn majd a kornyezettol ez 'elvàràsként' merul fel, hogy mikor leszel màr olyan, mint Heidi. Màr eltelt 2 honap szulés ota, neked meg még mindig log a hasad, mi van màr? Az nem biztos, hogy jo érzés, még akkor sem, ha te tudod, hogy normàlis, ahogy kinézel.
Nem kell Vogue, meg TV, mert egyszeru freemail kilépon is az ember arcàba toljàk ezeket a 'hireket'. Azt meg ott nem nagyon reklàmozzàk, hogy hàt amugy a csàszàr utàn egybol plasztikàztak is.

Na, hàt reméljuk nem megy el ennyire az emberek agya, hogy ez legyen az alap elvàràs. Egyébként az szàmomra is szomoru, hogy ezek szerint ezeknek a noknek, csak kirakatnak kell a gyerek. Legalàbb is, ugy fest.

Ms Watson 2013.08.01. 01:11:07

@Koriander:
Számomra a divat a művészet egyik modern kori ága.
Akkor, ha az alapfeministák feltevéseit vesszük alapul, a Pika által említett Pacsirta is csak egy ribi és az összes akt festményt tűzre kellene hajítani. De a színésznőket is be kellene tiltani, mert ők is a testükből élnek. Ami szerintem igen nagy kár lenne. Szóval ebből az irányból közelítve mondom azt, hogy a divat, az művészet.
Másrészt ellentmondást érzek abban, hogy feminizmus vs Seal nélkül senki lenne Heidi. Most akkor a férfi van a dologban vagy a nő képes volt saját jogán eljutni valahova? 31 évesen jött össze Seal-lel, amikorra már befutott modell volt. Ahogyan Nataliat sem az ex-férje fedezte fel.
Ezek a nők szépek, legalábbis eléggé sokak szerint. Jó rájuk nézni, olyanok mint egy festmény, szobor, kép, a tervezők rájuk tervezik a kreálmányaikat. Ez egy szerencsés adottság, amivel vagy él valaki vagy nem. Ők éltek vele és ide jutottak. Számomra éppen a feminizmus -amiért valahogy nem lelkesedem, de legyen- eredményességét támasztják alá. (A radikális feministákat meg tényleg nem bírom.)
A férfi modelleket se felejtsük el! De hogy, hogy nem a női szemek valahogy nincsenek annyira kiéhezve a fickók nézegetésére, mint a nőkére (ill. a férfiak a nőkére).
Nekem szimpatikus az az olvasata az egésznek, hogy ezek a nők éltek az adottságukból fakadó lehetőségekkel és egy rém egyszerű, buta nő nem jutott volna el idáig, mert minden bizonnyal sok döntést kellett meghozniuk és keményen kell dolgozniuk, hogy működjön a karrierjük és ne váljanak percemberekké. De nyilván mindenki azt lát bele és hall meg belőle, ami neki tetszik, vagy az ő gondolatait alátámasztja ezzel a szakmával, ágazattal kapcsolatban.

A magánéletükkel kapcsolatban úgy vélem, csalódtál, mert jó volt látni, sejteni a boldog családot és ez biztonságot adott, hogy nekik is működik, ami neked. Most meg paff, elbizonytalanodtál. Valszeg ugyanez lenne a helyzet, ha mondjuk a legjobb barátnőd boldognak indult házassága futna zátonyra, padlón lennél te is a csalódástól.
Másként festene-e a véleményed, érzéseid, ha hónapokkal előtte már elkezdene egy-két panaszt elejteni, vagy hogy eddig jó volt, de most beütött a krach és ezzel az új fickóval valami hihetetlen az egész vagy a férje elhanyagolja/bántalmazza lelkileg/testileg/anyagilag? Lehet, hogy akkor másként látnád.
A tündérmese-hívőkre épít az egész bulvárvilág szerintem. A tényeknek meg csak morzsáit ismerjük. Jelen esetben sincs fogalmunk róla, hogy milyenek (voltak) a hétköznapjaik, milyen emberek ők élőben, barátként, családtagként, anyaként, apaként.
Az meg, hogy éppen az LVMH egyik vezérével és leendő örökösével jött össze talán azzal egyszerűen magyarázható, hogy ezekben a körökben mozog. Persze összejöhetne a tékás sráccal is, vagy a fodrásszal (ahogy Heidi még hozzá is ment). A fickó (+5 év) meg korban jobban passzol hozzá, mint az exférj (+15 év).

Ms Watson 2013.08.01. 01:15:03

@makimano80:
Szerintem ugyanaz.
Te pontosan leírod az önbecsüléssel nem rendelkező embert. Aki tényleg ennyire ingatag, kezdjen el mélyre ásni. Rengetegféle segítség létezik. Az nem megoldás, hogy akkor betiltunk minden vizualitást, ami zavar egy bizonyos csoportot, mert mindig lesz egy ellenpárja, akiket ezzel kirekesztünk és akkor ez nem lenne más, mint egy ördögi kör vagy önellentmondás.

Koriander 2013.08.01. 07:27:18

@Ms Watson: nem. en csak a lekozolt tenyekbol alakitottam ki egy velemenyt, ehhez kepest te vmi olyasmit probalsz a szamba ragni, amit meg erintolegesen sem mondtam...
seal es portman latvanykellekek voltak ezeknek a testi lehetosegeikkel ugyesen elo nok eleteben, ahogyan a gyerekek is azok- az imidzsepitesben.

olyanszinten meg nem erdekel a bulvar, hogy minden mocsoknak utanajarjak. hogy az hogy harom, vagy Heidi eseteben vki negy gyerekkel megy szet az addigi allitolagos elete szerelmevel az hiteltelen, ui mar a masodik gyereknel kiderul egy kapcsolatban, hogy HA gebasz van...
a Szinyeis hasonlatod is khom enyhen szolva a prosti vonalat tamasztja ala, mer az egy dolog, hogy feltetelezhetoen a feleseg van azon a kepen, de az is koztudott, hogy anno kik vallaltak aktot. igy tehat az egesz okfejteseddel csak azt tamasztottad ala, hogy a divatmuveszeknek is KIK kellenek? ...magyaran ugyanazt mondod. mi koze a modellszakmanak a noi egyenjogusaghoz, a ket fenti kep is, a ket no csak egy darab-darab.

Pikareszk 2013.08.01. 09:44:27

Én a vízilovakkal vagyok. Lélekben is, méretben is.

Félretéve a viccet, Maki félelmeivel tudok azonosulni (már ha valóban vannak olyanok neked Makikám), mert nagyon tartok tőle, hogy fizikailag kicsinál majd a terhesség, és a szülés. Pici is vagyok, nem is örököltem túl jó géneket - kötőszöveti gyengeség, vizesedés, bőr rugalmatlan, ízületi kopásra való hajlam- és valahogy nem szeretném egy tropára ment testben leélni a maradék időmet, bármilyen önzőn hangzik is.
Így most próbálom nagyon jó minőségű táplálkozással, sporttal és kevés szublimált stresszel ellensúlyozni azt, amit a természet megtagadott.
Másrészt nem tudom, hogy a fejlődésben lévő szervezet hiányos táplálálása mennyire befolyásolja a felnőttkori fizikai állapotot. Házidokinénim szerint nagyon, ezért örökre vigyáznom kell magamra, más doki szerint nem igazán, tinikorra már kialakul az immunrendszer, satöbbi, így az akkori test elleni merényleteket már valamennyire kivédi a szervezet.

Szerintem a kirakatházasságokat sokszor maga a kirakat tartja össze, illetva a kirakat nyomása.
A média borzasztóan nagy úr, jelenlegi formájában és működési elveivel károsabb mint az összes drog együttvéve. Mert a szorzó elvén működik.
Sosem láttam Heidit és Sealt, de szerintem, még ha azt számításba is veszem, hogy ők is emberek, akik tévednek, hazudnak maguknak, akkor is úgy vélem, hogy az imidzs, ami mindkettejük életét építi - nem csak Heidiét- képes összetartani őket tovább, mint amennyi ideig maguktól húznák.
Ha abba belegondolok, hogy sokan a szomszédok szája miatt nem válnak, akkor ez is hihető.

makimano80 2013.08.01. 10:03:43

@Ms Watson: De te teljesen félreértettél. Nekem nem a csinos modellekkel van bajom, hanem azzal a, lassan trenddel, hogy szulés utàn 2 héttel legyen az ember bomba formàban és rohanjon vissza dolgozni. De, ha nem is dolgozik, legyen az alakja olyan, mint lànykoràban. Nekem ezzel van bajom, mert nem természetes és irreàlis 'elvàràs' egy àtlagembertol, de még a modellekre/szinésznokre nézve sem biztos, hogy olyan jo dolog ez, az egészségukre nézve.

makimano80 2013.08.01. 10:11:20

@Pikareszk: Persze, hogy vannak félelmeim. Mondjuk attol nem 'félek', hogy valaha is kicsit is hasonlitanék egy modellre. ;-))
Az én alakomon sokat màr nem ronthat a szulés. :-/

Pikareszk 2013.08.01. 10:40:19

@makimano80: Sokszor annyi ennek az oka, hogy a média borzasztó nagy üzlet, mindig hozni kell a teljesítményt, és egyszerűen nincs miről írni, mert túl sok a lap, kevés a hír.

makimano80 2013.08.01. 10:59:06

@Pikareszk: Hàtigen. Mondjuk a bulvàrnak szàmomra nincs hirértéke, nem is nagyon vagyok képben. csak annyira, amennyire mondjuk a freemail kilépon àtfutom a focimeket, ritkàn olvasom el oket. Foleg, hogy feltunt az utobbi isoben fortelemesek ezek a 'cikkek'. Van egy hatàsvadàsz focim, aminek gyakran semmi koze, az amugy 5 soros 'hirhez'. Sokszor az az érzésem nagyon eroltetett az egész. Nem hiszem, hogy tényleg nincs mirol irni, csak totàl fantàziàtlanok, akik odakerulnek.

Pikareszk 2013.08.01. 11:03:14

@makimano80: Annyira kicsi otthon a piac, és nézd meg, hogy mennyi az újság a standokon.
Jobb gazdasági helyzetű országokban ugyanez a helyzet, többszöröse a sajtóorgánumok száma annak, amennyi képes lenne színvonalasan kielégíteni az igényeket. De a média üzlet (mostmár kizárólag) és ugyanúgy, ahogy túl sok az étterem a Balatonnál, amik fele kukába való, túl sok a lap is.
Eladható hírből nincs annyi, hogy meg lehessen tölteni az összeset. Nem fantáziátlanság szüli a szar cikkeket, hanem mutyi, hirdetés, hírverseny és függés.

Pikareszk 2013.08.01. 11:06:42

@makimano80: Abban viszont igazad van, hogy az így megnövekedett (üzlet) lapszámokat ki kell szolgálni valakinek, és több újságíró kell, vagyis nagyobb lesz a kapu, amin beléphetnek a médiamunkások. Kvázi egyre több a középszerű munkaerő.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.08.01. 11:30:57

Ez a Natasa egy kőkemény nő, mondhatnánk karrierista, aki addig üti a vasat amíg meleg, talán már gyerekkorában megtanulta, hogy soha ne szalassza el a kínálkozó lehetőséget. Nem nagyon tudom sajnálni azt a férfit, aki őt 19 évesen teherbe ejtette.
Szerintem az én gyerekeimnél is a nanny végezné a piszkos munkát, ha megengedhetném magamnak. Azt csak mi, akik nem engedhetjük meg magunknak, beszéljük be, hogy a szartörlés és az ebédfőzés mennyire elmélyíti a gyerekkel a kapcsolatunkat. Szerintem nem így van, de azért próbálom elhinni.

Ja indultam a goldenblogon az esélytelenek nyugalmával és mit látok, bezzeganya a civil kategóriában.:) Bocs az önreklámért.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.08.01. 11:43:38

Azért gondoljátok el, ha ezek a nők szétesnének és nem attól harsogna a bulvár, hogy ej de jól néznek ki. Ez a munkájuk, ebből élnek. Még ha mi nem is tarjuk jónak, hogy Jolika a pénztáros is úgy érzi, ez a minta, aztán mondjuk elhal a fogyi tablettától, mivel tuti edzőre, egyéb csodaszerekre, másra nem futja neki. Szerintem ezek a hírességek is kényszerpályán mozognak, akkor is, ha szeretnénk azt hinni, hogy ők diktálnak. Szerintem nem. Aki ebből kiugrik, annak vége.

makimano80 2013.08.01. 11:53:03

@Pikareszk: Ertem én, de szerintem egy ugyes ujsàgiro kevésbol is tud jot kihozni, legalàbb is olvashatot. Nézd meg, Koriander nem profi mégis egész jo kis posztokat hoz itt ossze. (Téged nem emellek ki, mert te profi vagy ;-) )

Mondjuk azért a papir alapu és a netes iràs kozt van egy kevés kulonbség. Talàn a papir alapunàl kevesebb a helyesiràsi, betutévesztéses hiba, mert azt még jobban àtnézik.

Az persze biztos àrt a szinvonalnak, hogy a nem hirbol is hirt kell kreàlni. Na, azért talàlni még szinvonalas lapokat is, szerencsére! A bulvàrt meg nem kotelezo megvenni, olvasni. Nem is teszem. :-)

Ms Watson 2013.08.01. 11:57:26

@makimano80:
Pont ma reggel sikerül befejeznem egy cikk olvasását :) Valami ilyesmire gondoltam, de a tudósok jól meg is fogalmazták. Az egész cikket szkennelve szívesen elküldöm igény esetén. A Mipszi június-júliusi számában jelent meg, Ullmann Tamás filozófustól Önbecsülés, önszeretet, önteremtés címmel.
"A helyes önbecsülés
Eddig az önbecsülésnek arról a negatív aspektusáról volt szó, ami a külső elvárások és értékek énre gyakorolt hatásából ered. Van azonban olyan önbecsülés is, amelyben az én úgyszólván kizárólag önmagához méri magát. Ilyenkor nem a közösség egy tagjaként vagy az emberiség egy példányaként értékeljük önmagunkat, nem is titokzatosan életünkbe szűrődő idegen értékekhez igazodunk, hanem önnön lehetőségeinkkel és vágyainkkal mérjük meg saját életünket. Az önbecsülésnek talán ez a legnehezebben megragadható formája: énünket nem egy ideálképhez mérjük, hanem "tulajdonképpeni" énünkhöz. Kant szerint alapvető különbség van legalitás és moralitás között: a legalitás állapotában külső szabályokat követünk (tanítóink, szüleink és nevelőink elvárásainak engedelmeskedünk), vagyis valójában kiskorúként viselkedünk. A moralitás a nagykorúvá válással egyenlő, aminek a legfőbb ismérve: az ember képes arra, hogy saját viselkedésének önmaga adja meg a szabályt. Nem függ másoktól, noha tekintettel van másokra és az általános jóra. Ezt nevezi Kant autonómiának, vagyis az öntörvényadás képességének.
A XX. századi egzisztencializmus ezt némiképp átalakítva autenticitásnak nevezi: akkor vagyok autentikus, ha nem másokhoz igazodom, nem azt gondolom, érzem, akarom, amit mások gondolnak, éreznek és akarnak, hanem a legsajátabb, szabad énemhez igazodom. Nem a kötetlen és a semmire sem kötelező önkény állapotát élem át, hanem azt, hogy képes vagyok a legsajátabb, individuális lehetőségeimet megvalósítani. A szabadság nem merő kötetlenség (a teljes kötetlenség a teljes ürességgel egyenlő), hanem a legsajátabb sors felismerése, választása és megvalósítása. Önbecsülésemnek nincs más alapja, mint ez a tiszta szabadság. Hiszen sohasem vagyok azonos sem azzal, amit elvárnak tőlem, sem azzal, amit a rólam alkotott képek révén belőlem csinálnak. Természetesen nem tudom magam teljesen függetleníteni ezektől a külső tényezőktől - Sartre kifejezésével azonban nem az a lényeg, hogy mások mit csinálnak belőlem, hanem az, hogy én mit kezdek azzal, amit mások belőlem csinálnak. Csak ez utóbbi tekintetben vagyok szabad, ebben viszont valóban és teljesen szabad vagyok. Önbecsülésem ezért nem más, mint a szabad önteremtés lehetősége."

Ms Watson 2013.08.01. 11:59:28

Wow, kb egy véleményen vagyok Rosával és a Chrome-ból tudok kommentelni :)

Koriander 2013.08.01. 12:02:36

@Rosa Rugosa: a pasival kapcsolatban IS tök igazad van. viszont az ebédfőzéssel vitatkoznék, a fiammal mi nagyon szeretünk a konyhában együtt lomotolni: kb. 8 hós korától az etetőszékben mindig ott volt mellettem, mostanra ilyeneket összerak, hogy palacsintatészta (tudja mi kell bele, arányokat mondjuk még nem), kikeveri a tojásrántottát, pogácsát formáz, szilvásgombócot, 2,5 évesen tavaly már kenyeret kent magának, szeret a konyhában ügyködni, mindig találtam neki valami foglalatosságot, a szókincse is bővült. Nem mondom, hogy néha nem lett volna egyszerűbb félretolni a kölyköt és gyorsabban haladni, de neki ez játék és végeredményben nekem meg segítség.
a Kicsi is csapkodja már az edényfedőket, meg szeret kavargatni, ill. a legalsó fiókban hintázni, miután mindent kipakolt.

a blogos az fészbukos szavazás? (mert nekem olyanom nincs).

makimano80 2013.08.01. 12:04:13

@Rosa Rugosa: Persze, kényszerpàlya. De ettol még nem helyeslem. Ràadàsul amig, csak a modell/hiresség, csak magàért felelos addig oké, de minek ebbe gyerek, ha nem engedheti meg magànak, hogy hizzon, vàltozzon az alakja, vagy kihagyjon fél-egy évet a munkàbol. Szulhet az ember 30-on tul is, nem muszàj 19-20 évesen, ha a karrier a fontosabb.

Nyilvàn nem a popsi torlés, ami kozelebb hoz a gyerekehez, bàr, ha nagyobbacska az egyutt fozocskézés, tok jo buli tud lenni. Amilyen életviteluk van a szinésznoknek, modelleknek, szerintem nem sok idejuk jut a gyerekre. Azért van àm olyan is, aki igenis szàn idot a gyerekére és kevesebb munkàt vàllal. Biztos nem konnyu, de valamit valamiért. Nyilvàn àldozatokkal jàr, ha vki a karriert vàlasztja, ha a csalàdot az is. Egyikkel sincs gond, csak a gyereket nem kéne kitenni olyasminek, aminek nem muszàj, mert ahogy màr irtam, neki nem csinos, vagy hires anyuka kell, csak anyuka.

Koriander 2013.08.01. 12:05:02

@makimano80: hát köci, de inkább "animátorkodom" hol átjön az üzi, hol nem.

Ms Watson 2013.08.01. 12:06:37

Na akkor még egy aktuális a fentebb említett cikkből:
"A képek kultúrája
Jelenkori kultúránk a képek kultúrája: énünk nem csupán képek egymásra préselődő lenyomata, hanem az egész technikai környezet azt segíti elő, hogy énünket valóban képként éljük át. Életünkről fényképek és videófelvételek készülnek, élményeink képekben materializálódnak. A Facebook rendkívüli sikere tulajdonképpen ennek a tendenciának a kifejeződése. Mivel amúgy is képként éli át magát mindenki, ezért létre lehetett hozni egy óriási színpadot, aminek az a mágikus vonzereje, hogy ténylegesen képként valósíthatja meg magát mindenki és a létrehozott képben egy új, jobb, gazdagabb, intenzívebb életet élhet. A Facebook-énünk az imaginárius énünk meghosszabbítása és teljes elszakadása a természetes öntapasztalattól."

A képek, a divatvilág vizualitása miatt érzem úgy, hogy kapcsolódik ide ez a rész.

Koriander 2013.08.01. 12:08:14

@makimano80: mondjuk, azért hogy az első fiát megszülte, azért baromira becsülöm, de ez nálam már világnézeti kérdés és ebbe az irányba már végképp nem szeretném elvinni a kommenteket.
ha már modellek, pl. ott van Görög Zita, miután szült azért egy ideig kimaradt a pörgésből, ő pölö nem ösztönzavaros.

Koriander 2013.08.01. 12:09:45

@Ms Watson: nincsen fészbuk énem :DDD

makimano80 2013.08.01. 12:12:54

@Koriander: Pontosan, lehet ezt igy is csinàlni.

Az, hogy àtjon-e az 'uzi', nem rajtad mulik. :-) Ki mit fog belole. Ez mindenki cikkére vonatkozik. Ha érzékeny pontot éritn egy téma, esetleg leragad ott az olvaso és épp a lényegig nem jut el.

makimano80 2013.08.01. 12:13:53

@Koriander: Hehe. Nekem sincs. Egyetlen kozosségi oldalon sem vagyok fenn és lassan màr, csak ide fogok kommentelni is. ;-)

makimano80 2013.08.01. 12:36:59

@Ms Watson: Jol hangzo elméletek és jo lenne, ha az ember igy tudna mukodni, bàr nem tudom a tàrsadalom, hogy mukodne, ha mindenki, csak a sajàt elvàràsainak akarna megfelelni. Kissé idealista felfogàs, bàr vannak benne hasznosithato gondolatok.

Az a helyzet, akinek nincs egészséges onbizalma, ha nincs mellette megfelelo baràt, kornyezet, egyrészt fel sem ismeri, hogy tulzott elvàràsoknak akar megfelelni, amit valoszinuleg, csak o gondol, hogy elvàrnak tole és a sajàt értékeit kell felfedeznie és értékelnie, màsok is azt fogjàk értékelni.
Szoval elso pont eljutni a felismerésig. Màsodik vàltoztatni a gondolkodàson, hozzààllàson. Ez lehet akàr évekig tarto folyamat.
Arra akarok kulyukadni, hogy szerintem nem kellene annyival elintézni a negativ hatàsu reklàmokat, kialakulo trendeket, hogy legyen egészséges onbizalma mindenkinek és akkor nem àrt.
Valamint ott vannak a novekvo gyerkek, tinédzserek kialakulatlan vilàgképpel, ingadozo onbizalommal, ràjuk a legkàrosabbak ezek és ezt màr pszichologusok is kimutattàk. Szoval szerintem kellene egy hatàrt szabni a meztelenkedés, féktelen bulizàs, szulés utàn 2 héttel légy bomba formàban 'reklàmoknak'.

Ms Watson 2013.08.01. 12:53:23

@makimano80:
Na ezért szóltam én, a környezet :)
A gyerekek már más téma, itt most szülőkorúakról beszéltünk (jó esetben nem a tinimamikról). A gyerekek mellett meg legyen önbecsüléssel rendelkező felnőtt, aki elmagyaráz, megvéd, helyreteszi a dolgokat.
Évekig tart, de a béklyók között tengődés a mások által meghatározott koordinátarendszerben szenvedés egy életen át is eltarthat, Lehet lehetőségekkel élni, meg ujjal mutogatni a gonosz világra. Ízlés dolga.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.08.01. 13:01:19

@Ms Watson: Szerintem a Facse semmiben nem különbözik attól, hogy pl. valaki blogot ír.
Bár erős ellenszenvvel viseltetek a F iránt, én mégis használom, ha nem is túl aktívan. Viccesnek tartom, hogy pl. egy népszámlálásnál (jogosan) aggódtunk azon, hogy simán kideríthető, kik vagyunk, a f-t rengetegen használják és olyan szinten belát az életünkbe, hogy ihaj.

makimano80 2013.08.01. 13:01:59

@Ms Watson: Tàrsadalmi szinten a gyerek nem, csak a szulei felelossége, hanem a felnottek felelossége. Te sem fogod tudni napi 24 oràban kontrollàlni a gyereked, megvédeni minden negativ hatàstol.
Ennek felismerése révén talàltàk ki a 18-as karikàt. Màs kérdés, hogy az nem ellenorizheto, hogy ki kattint az elmultam 18-ra, meg, hogy ennek ellenére ugyanugy kiraknak 18-as fotokat témàkat elérheto helyre is. (Talàn a 18-as tulzàs, mert egy 16 éves jo is, ha tisztàban van bizonyos dolgokkal, meg nem kell prudnek lenni sem, de ez màr megint egy ujabb vetulete a dolognak).
Szoval szukség van kontrollra, csak nem sikerult eddig megfelelo modon kivitelezni, meg annyira nem is akarjàk talàn, ill. kevesen làtjàk a valos problémàt.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.08.01. 13:03:36

Ez a "legyél mindig mindenben a toppon" felfogás (ugye szülés után a kifutón) pedig nem más mint üzlet, pénz és marketing. FOGYASSZ és te is ilyen leszel. Egyszerűen csak megint el akarnak nekünk adni valamit, valamiket, ha kissé áttételesen is.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.08.01. 13:07:45

Egyébként meg én nem csináltam szórakoztatóműsort blogreklámmal egybekötve egyik helyen sem, amikor kivonultam és a facse bizony nagy segítségemre volt az olvasók fellelésében. Egyébként nagyon durvának tartom, hogy ami oda felkerül, az bizony tőled független életre kel. Elég durva.

Pikareszk 2013.08.01. 13:11:30

@makimano80: Aha, ahol újságíró...

Az újságíró nem azt írja, amit akar, vagy amit ő kitalál mint téma. 80%-ban azt írja, amit kiadnak neki, amit a hirdető és befektető, hovatovább pártállás megkíván, ami viszi az üzletet.
Nem az újságírók a benák. A legtöbb rabszolga, és úgy dolgozik mint egy szalag mellett.

makimano80 2013.08.01. 13:23:46

@Pikareszk: Igen tudom, hogy nem arrol irnak, amirol akarnak. Nem tudom van-e olyan, aki még a sajàt véleményét irhatja.
Bocs, ha félreértheto voltam, én nem az ujsàgirokat 'tàmadtam' àltalàban, hanem, csak az nem tetszik ami pl. a freemail kilépon van. Azért példàlozom ezzel, mert, csak ezt làtom. De szerintem oda nem is igazi ujsàgirok irnak, vagy legalàbb is nem mindenhez. Pont azt akartam mondani, hogy szerintem egy igazi ujsàgiro a vacakbol is tud olvashatot irni. Mégis, csak egy szakma. Aki tanulta és még tehetsége is van hozzà az làtszik, akkor is, ha vmi bulvàrt kell irni, vagy reklàmozni vmit.
A TV-s szakma is nagyon felhigult, miota mindenféle valosàg show szereplok vezetnek musort. Emlékszem Vitray Tamàs panaszkodott errol egyszer, igaza volt.
Na, szoval félre ne érts! Az ujsàgiràs szerintem egy szép szakma.

Pikareszk 2013.08.01. 13:24:06

@Rosa Rugosa: Szórakoztatómusort blogreklámmal? Ezt mire érted?

Koriander 2013.08.01. 14:18:09

Ms Watson: " Évekig tart, de a béklyók között tengődés a mások által meghatározott koordinátarendszerben szenvedés egy életen át is eltarthat, Lehet lehetőségekkel élni, meg ujjal mutogatni a gonosz világra. Ízlés dolga."

nem izles dolga, miutan tarsadalomban elsz, annak vannak normai, elvarasai, kolcsonhatasai, trendjei, es az mar szemelyisegfuggo, hogy a sajat kis prjajveszidben, mely elvek ES lehetosegek menten elsz es szervezodsz, ill ha valami nem tetszik az megfogalmazod, ami nem egyenlo az ujjmutogatassal.

Pikareszk 2013.08.01. 17:23:26

@Ms Watson: Kérem azt a cikket, ha lehet!

Pikareszk 2013.08.01. 17:24:41

@Koriander: De Kori, miért változott meg a véleményed Vodianováról? Mert elhagyja a férjét?

Koriander 2013.08.01. 18:02:31

@Pikareszk: asszem messze tul lett ez a dolog most lihegve, total semleges a no szamomra, nem a modellek eleterol akartam itt ertekezni:-) mindegy.

Pikareszk 2013.08.01. 18:07:04

@Koriander: Csak érdekelt.
De a poszt másik fele híján Vodianova került fókuszba. És úgy tűnik, érdekes, hogy az alom -életek miért mennek tönkre.

makimano80 2013.08.01. 18:18:43

@Pikareszk:
Szerintem az sem tesz jot nekik, hogy àllandoan kirakatban vannak.

Koriander 2013.08.01. 18:35:30

@Pikareszk: en az utolso bekezdesben megfogalmazott dolgokrol szerettem volna dumcsizni, hogy mi szukseges egy jol mukodo kapcsolathoz... eleg-e csak akarni, vagy a hozott mustert ververejtekkel lehet csakmfelulirni?
meg egyszer megneztem az orosz doksi filmet: az anyjanak harom kulonbozo ferfitol lett harom lanya, Natasa sosem ismerte az apjat...tenyleg ennyire hat rank a gyerekkorban atelt mult? ha vmi nem a elkepzeleseim szerint muxik kilepek, lelepek, tovabblepek?! ez a megoldas?

Koriander 2013.08.01. 18:40:38

a masik, nem veletlenuil az ortdox eskuvos kepet tettem be...
azert gondoljatok bele a pasi, anglikan arisztokrata reven egy gyuttment vallasa szerint kotott egyhazi hazassagot....azer' bizti volt par kōre Portmannak az angol rokonyokkal...

Pikareszk 2013.08.01. 18:40:40

@makimano80: Extra szét - és összetartó erő.
Csak a helyzettől függ, hogy melyik a rosszabb.

Pikareszk 2013.08.01. 18:44:41

@Koriander: Szerintem ahhoz, hogy ne ugyanazt vagy a tökéletes ellentétét tegyük annak, amit otthon láttunk, többnek kell lenni 19-nél.
Önismeret, érettség, belső erő. Ezt nem feltételezem egy ilyen kislányról, akkor sem ha mar szupermodell volt, nem pedig halaskofa. Sőt, meg kevésbé.
Most nagyon leegyszerűsítve fogalmaztam, mert nincs időm, de jó a kérdés, írok bővebb választ is!

Pikareszk 2013.08.01. 18:51:59

@Koriander: Szerintem az angolok ilyen szempontból nem annyira rugalmatlanok. Azt látom, hogy sok jó családból való fiatal választ (jellemzően azért jómódú, magasan képzett) társat, és a szülők büszkék!
Persze én nem forgok az arisztokrácia köreiben, így azt nem tudom, ott milyen ellenállásba ütközik egy ilyen választás.
De valahogy úgy érzem, az előmenetel fontosabb nekik, mint a származás.
De az is lehet, hogy Natalia exe egy tipikus fenegyerek. Mint Harry.

Ms Watson 2013.08.01. 19:26:41

@Koriander:
A csaj vagy tíz évig élt a (nála 13 évvel idősebb) fickóval, közben három gyerekük született. Nekem ez egyáltalán nem azt sugallja, hogy az első problémánál, nézeteltérésnél lelépett a nő. Meg arról sem nyilatkoztak, hogy mi volt a végén, miért döntöttek így.
Nekem inkább totál úgy tűnik, hogy a csaj baromi boldog volt, hogy hamar és tartósan családja lett, nem úgy, mint gyerekkorában. Aztán, hogy mi történik 30 után a fejében, azt nem tudhatta előre.
Meg is fordíthatjuk az általad írottakat: ha gyerekkorában meg azt látja, hogy az anyja mártírként/társfüggőként teljesen tönkreteszi magát az apja mellett, akkor ő is majd 55 évesen felkerül a férjük által kinyírtak listájára?
Nem kizárt.
De szerintem ennyire nem egyszerűen működnek ezek a sémák, nem gépek vagyunk mégsem.
Nem tudom, hogy neked milyen volt a gyerekkorod, mit éltél át. Talán az is befolyásolja, hogy hogyan ítéled meg ezeket a helyzeteket.
Másik kérdés: vázolok egy helyzetet a sok közül, ami megesik gyakorta. Mit tennél, ha valami megromlana az első/második/harmadik gyerek után a férjed és közted? A beszélgetések, intimitás erősen redukálódna, helyette jönnének az apró konfliktusok, aztán a nagyobbak, úgy éreznéd, egyáltalán nem tisztel már, aztán a közöny. De még mindig úgy gondolnád, hogy a családért tenni kell és a szeretet/szerelem szikrája még megvan benned iránta. Látod, hogy nem tudjátok egyedül megoldani, segítséget szeretnél kérni, ő viszont ezt elutasítja.
vagy : meddig lehet várni, hogy a másik kimásszon a gödörből (40-es férfiak tipikus esete, depresszió szerűség, kapuzárási szorongás, stb), 10-20-30 évig?
Jó az egy gyereknek, hogy olyan párkapcsolati mintát lát, ahol az apa és az anya már nem is szólnak egymáshoz (rosszabb esetben állat módjára üvöltenek egymással, a konfliktusaikat képtelenek megoldani)?
Jó az egy gyereknek, hogy érzi, látja az anyján/apján, ahogy nő benne a feszültség, amikor közeledik a másik hazatérésének ideje? Netán ezt a feszültséget a gyereken vezetik le?
És egyáltalán kinek jó az, ha fenntartanak látszatra egy olyan kapcsolatot, amiben minimum az egyik fél baromira szarul érzi magát és csak vegetál?
Van az a lábos, amit már nem lehet foltozgatni, ha kívülről még úgyis látszik. Vagy csak pocsék ételt lehet benne főzni a sok folt miatt.

makimano80 2013.08.01. 19:36:19

Szerintem rengeteget kell dolgozni egy kapcsolaton, de igaza van Pikànak, hogy ehez elég komoly onismeret kell. Az eddigi tapasztalataim alapjàn azt gondolnàm, hogy a férfiak kevésbé alapos onismerettel rendelkeznek (talàn a nok tobbet foglalkoznak lelki, érzelmi kérdésekkel igy magukat is jobban ismerik, mint a férfiak). Igy aztàn szerintem tobbnyire a nok talàn még észlelik is idoben a gondokat, de a vagy nem is jol kommunikàljàk a pàrjuk felé, vagy ha jol is, a férfi kevésbé fogékony àtlàtni, kevésbé érzékeny a felmerulo problémàkra, egyuttmukodo partner nélkul pedig nehéz szinten tartani egy kapcsolatot.

Egy férfi baràtom szerint pl. az igazit elso perctol kezdve érzi és nem kell vele beszélgetni a kapcsulatukrol, érzéseikrol, nincs vita, csak is az lehet az igazi, akivel ez igy mukodik. Az illeto mindjàrt 40 lesz és egyedul van. O ugyan bele sem kezd egy kapcsolatba, de van egy gyanum, hogy a tobbi férfi is hasonloképp gondolkodik. Ugy értem, hogy, ha màr megvan a no, onnantol mossa kezeit és szépen hàtradol, majd észre sem veszi, ha félresiklanak, vagy ellaposodik a kapcsolat. Az okokon meg plàne nem topreng.

Most nem azt akarom mondani, hogy csak is a férfi okolhato, ha tonkremegy egy kapcsolat, természetesen nem. De a magam és kornyezetem kapcsolatait elnézve gyakorta ez a probléma. A megfelelo kommunikàcio hiànya.

makimano80 2013.08.01. 19:41:30

@Ms Watson: Ebben egyetértek veled. Ha màr menthetetlen a kapcsolat, a gyereknek jobb, ha kulon-kulon szeretik a szulei, mintha, csak azt làtja marjàk egymàst. Nem értek egyet azzal a nézettel, hogy, csak a gyerek miatt maradjon egyutt egy pàr. A gyerek 'érdekében' pont vele tesznek rosszat. De azt mondom mindent meg kell probàlni a kapcsolat megmentéséért. Igazàbol szerintem ez, csak akkor nem mukodik, ha az egyik vagy mindkét fél nem akarja.

Ms Watson 2013.08.01. 19:52:48

@makimano80:
Meg erre én azt mondom, hogy nagyon fontos a gyerekkor. De mégis most ítéljük meg a szüleinket, most felnőttként máshogy látjuk őket, akkor még mondjuk istennek tűntek, most meg gyávának akár.
Szóval szerintem halálunk óráján az is számít, hogy felnőve mit gondol a gyerek a szüleiről, hogyan értékeli az életútjukat, jellemüket, viselkedésüket. Ez is megmarad, szerintem ugyanolyan súllyal az utókornak, mint a gyerekévek emlékei.

Ms Watson 2013.08.01. 19:54:13

@makimano80:
Ez a 40 éves férfi komoly gondokkal küzd. Sajnálom. De persze, lehetséges még, hogy megtalálja az igazit, én kicsit esélyt látok rá.

makimano80 2013.08.01. 20:12:58

@Ms Watson: En is. Volt egy sok éves kapcsolata. Hatalmasat csalodott és azota nem talàlja a helyét. Tul sokàig tartott nàla a 'gyogyulàsi' szakasz. Egyébként nagyon jo embernek tartom. Fura, mert o az egyetlen pasi, akivel valaha is tudtam lelki kérdésekrol beszélgetni, màrmint ugy mint a baràtnoimmel szinte. Ha megtalàlnà a tàrsàt biztos megbecsulné.

Ismertem àm olyat is, akit utott vàgott a pszichopata férje, a gyerekuket is, mégis 6 évbe telt mire meg biert szabadulni tole. Es a legtobbet hangoztatott indok az volt, hogy a gyereknek csalàdban a helye. Hàt, pedig ilyenben biztos nem. Jol kimosta az agyàt a férje, de gyanitom, hogy a kornyezete is. A gyerek felnott és sulyos gondokkal kuzd.

De, hogy mondjak kevésbé durvàt is. En kiskamasz korom ota azt kivàntam vàljanak el a szuleim. Nem vàltak, csak 26 éves koromban (ugyan azota is egyuttélnek). Szerintem màs lenne a kapcsolatom mindkettejukkel. Ill. apàmmal talàn lenne kapcsolatom, mert most szinte nincs is. Szoval én azt mondanàm, ha gondok vannak, de vàlni nem akarnak a szulok, akkor meg ne nyirjàk egymàst, mert az a legrosszabb.

Koriander 2013.08.02. 09:41:52

"Egy férfi baràtom szerint pl. az igazit elso perctol kezdve érzi és nem kell vele beszélgetni a kapcsulatukrol, érzéseikrol, nincs vita, csak is az lehet az igazi, akivel ez igy mukodik."

pedig, az igazsag, az, hogy a dolog tenyleg az elso benyomas alapjan dol el, hogy vki szimpi vagy sem...a kesobbi ismerkedes az csak finomhangolas, de a lenyegen nem valtoztat.

makimano80 2013.08.02. 10:44:51

@Koriander: Persze, ez igy van. Nyilvàn, ha az elso benyomàs nem épp pozitiv onnantol nincs is mirol beszélni, abbol nem lesz semmi.
De o nem errol beszélt. Neki vmi rozsaszin àlomkép van a fejében, hogy az elso pillanattol az utolsoig soha nincs semmi konfliktus. Ha vmi kényelmetlenség merul fel, o bele sem kezd inkàbb semmibe. Legalàbb is nekem igy tunik. De nem akarom ot itt kibeszélni, csak a arra hoztam példànak, hogy a férfiak mennyire kerulik a konfliktus helyzeteket a pàrkapcsolatban. Mondjuk o eléggé extrém eset.

Reszet Elek 2013.08.02. 11:28:56

@makimano80: A magam részéről pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Szinte minden általam megismert nő önmaga által kreált árnyékokkal küzdött, nem volt teljes mértékben autonóm személyiség. Éppen érzelmi telítettségük miatt (ahogy a saját problémáik foglyai voltak) nem voltak képesek a sajátmagukkal hozott problémáik (családi háttér, apa kisebbrendűségi érzés, kisiskolás élmények stb.) felismerésére, ezen blokkok feloldására. Másrészt a szükséges kommunikációt gyakran éppen a női részről tapasztalható érzelmi szubjektivitás lehetetlenítette el.

Reszet Elek 2013.08.02. 11:34:24

@makimano80: A legtöbb férfinak az otthoni terep pihenő és feltöltekező hely. Nem pedig a dominancia eléréséért folytatott örökös harc illetve konfliktusokat kiélező és gyártó hely. Legtöbbünknek igencsak herótja van attól, hogy hazaérve piszlicsáré dolgokon vitatkozzon és shit próbákkal generált konfliktusokkal küzdjön meg csak azért, hogy párja lelki problémáit némi látszólagos otthoni térnyeréssel kompenzálja.

Pikareszk 2013.08.02. 12:35:23

@Reszet Elek: Tipikus.

Ne is vitatkozz, majd magától megoldódik.

Pikareszk 2013.08.02. 12:36:10

@Reszet Elek: szükséges kommunikáció- vagyis férfiúi racionalitás mindenek felett?

Reszet Elek 2013.08.02. 13:23:45

@Pikareszk: "Ne is vitatkozz, majd magától megoldódik"
A vita gyakran egy probléma érzelmi alapú megközelítése. Az esetek többségében nem eredményes.

Mellesleg érdekes, hogy a kommunikáció és a konfliktus közé egyenlőségjelet tesztek.

Egy érdekes adalék:
www.telegraph.co.uk/women/sex/9126265/Research-finds-women-feel-happy-when-their-husband-or-partner-is-upset.html

Pikareszk 2013.08.02. 13:33:16

@Reszet Elek: Én meg a mindent racionalizálni akaró hozzáállással nem tudok mit kezdeni, számomra az sem nyújt kielégítő eredményt. Mert semmibe veszi az érzéseket. Nem fair, nem egyenrangú.

Többnyire a 'férfiak' tartanak mindent hisztinek és vitának, nyavalygasnak.
Ha mar általánosítani akarunk.

makimano80 2013.08.02. 13:39:03

@Reszet Elek: Orulok, hogy olvashatunk egy férfi véleményt is. Egyrészt van igazsàgod, màsrészt Pikareszk nagyon jol fogalmazott. ;-)

Ms Watson 2013.08.02. 14:03:43

@Reszet Elek:
Szerintem nincs olyan vita, kommunikáció, döntés és egyáltalán semmi, ami nem érzelmi alapú. Az már azt jelenti, hogy nem is él, bár ki tudja, mi van a halál után, de előtte csupa érzelem az tuti.
Te már megtaláltad az ideálod (ahogy nagymamám mondta egykor)?

Reszet Elek 2013.08.02. 14:39:13

@Ms Watson: Azért az ésszerűség jegyében kell eljárni, ha egy konfliktus valódi megoldására törekszünk. Nem az érzelmek semmibevételéről van szó, hanem a megoldás megtalálásának szándékáról.
Igen valóban gyakran csak hiszti és gyakran sajna valóban manipulációs szándék van mögötte. Szerencsére volt olyan partnerem (és kolléganőm is), akit akár csak néhány óra múlva szembesítve a "problémával" csak nevetni tudott rajta, hogy milyen piszlicsáré hülyeség volt. Szóval nem törvényszerű hogy az ember otthon napi rendszességgel nyugalmat nem találva újra és újra harcba szálljon az "érzelmekkel", a szerinted kicsi a mellem? és a miért nem vitted ki a szemetet hülyeségekkel.

Summa summarum a konfliktusos női érzelmi megközelítés célja gyakran NEM az adott probléma megoldása! No persze ezt sosem fogjátok belátni vagy elkenitek egy szélsőségesen általánosító megállapítással.
Félreértés ne legyen! Az hogy ez így van, nem zavar. Ez a dolgok velejárója. Mindig volt és lesz, amíg nők léteznek. Mondjuk a mértéke nőtől függően változik és a párválasztásnál megvan a szabadságunk. Másrészt meg gyakran még meg is mosolyogtat a dolog!

Pikareszk 2013.08.02. 15:27:16

Akkor ketten mosolygunk Elek :)

Pikareszk 2013.08.02. 15:37:45

@makimano80: Az ismerosod valóban extrém eset, de több férfivel is találkoztam, aki ugyanígy írta le a jól működő kapcsolatot. Ilyen ideálisan és rózsaszínűen.
Ezzel nem tudtam mit kezdeni, mert többnyire kiderült, hogy az idillt (nincs vita, nem kell kommunikálni a kapcsolatról és annak érdekében sem) úgy képzelik, hogy az ő elképzelésüket követi a nő, és így valósul meg.

Reszet Elek 2013.08.02. 15:59:39

@Pikareszk: Pedig ez butaság! A férfi meghallgatja a nő véleményét is majd ezután dönt. :-)

Pikareszk 2013.08.02. 16:19:28

Elek. Mondd, te most nyitogatod a hűtőajtót?!
;)
Szerintem meg van, amiben a férfi dönt, van amiben a nő (úgy velem kompetencia , vagy egyezményes alapon) meg van, amiben együtt, miutan megvitatták a kérdést.
Úgy gondolom, egy nagy általánosítással élve, hogy a nő nagyon statikus, a férfi pedig túlzottan dinamikus, és egyik sem ideális. Míg a nő gátat szabna például a technikai fejlődésnek, addig a férfi egy fel bolygót kiirtana, egy új fegyver érdekében.
Ezek csúnya szélsőségek és általánosítások, de szerintem egyéni szinten is csak arról van szó a legtöbb esetben, hogy hogyan hozzuk közös nevezőre a különböző érdekeket.

Pikareszk 2013.08.02. 16:20:20

Elek. Mondd, te most nyitogatod a hűtőajtót?!
;)
Szerintem meg van, amiben a férfi dönt, van amiben a nő (úgy velem kompetencia , vagy egyezményes alapon) meg van, amiben együtt, miutan megvitatták a kérdést.
Úgy gondolom, egy nagy általánosítással élve, hogy a nő nagyon statikus, a férfi pedig túlzottan dinamikus, és egyik sem ideális. Míg a nő gátat szabna például a technikai fejlődésnek, addig a férfi egy fel bolygót kiirtana, egy új fegyver érdekében.
Ezek csúnya szélsőségek és általánosítások, de szerintem egyéni szinten is csak arról van szó a legtöbb esetben, hogy hogyan hozzuk közös nevezőre a különböző érdekeket.

Reszet Elek 2013.08.02. 16:53:43

@Pikareszk: Csak egy kicsit csavartam a dolgokon tréfából. :-)
Mindenesetre konszenzusos döntés ill. kiosztásos alapon kellene mennie a dolognak.
Érdekes amit írsz, mert én mindig fordítva gondoltam. A nő a dinamikus és a férfi a statikus. Sok férfi pedig gátat szabna a technikai fejlődésnek.

Reszet Elek 2013.08.02. 17:44:49

@Reszet Elek: Kissé túlzó képként. A férfi a fa, a nő pedig a szél amely az ágak között fúj. Végső soron egyiknek sincsen értelme a másik nélkül.

A technikai fejlődésnek köszönhetően az én nemem folyamatosan pozíciót veszít, számos hagyományosan férfi értéknek tekinthető dolog devalválódik, kérdőjeleződik meg, tűnik el.

Ms Watson 2013.08.02. 17:48:33

@Reszet Elek:
az EMK-megközelítését ismered?

Reszet Elek 2013.08.02. 17:53:59

@Ms Watson: Különösebben nem. Ami azt illeti meglehetősen szkeptikus vagyok, hogy az emberek közötti kommunikációs rés bármikor is áthidalható lesz. Könyvtárnyi irodalma van a kommunikációnak, sajna mégsem értjük jobban egymást.

Ms Watson 2013.08.02. 18:00:26

@Reszet Elek:
Akkor ajánlom figyelmedbe! Szinte csodákra képes.

makimano80 2013.08.02. 23:44:39

Ehh, én meg most nem tudok itt lenni. :-( Holnap sem leszek, pedig ehhez nagyon szeretnék hozzàszolni, mert épp benne vagyok a problémàban.
Szoval, szavatok ne feledjétek, vasàrnap jovok. (Remélem!)
Addig is legyetek jok! ;-)

Pikareszk 2013.08.03. 08:01:02

@makimano80: Várunk Maki, ne csuggedj!

Pikareszk 2013.08.03. 12:34:23

csakazolvassa.wordpress.com/2013/08/03/mit-varunk-a-ferfiaktol/

Bár a szélsőséggel nem tudok azonosulni, ez az írás szerintem jó.

Reszet Elek 2013.08.03. 12:46:34

@Pikareszk: Szokásos mutogatás a másik nemre. A végén levő belinkelt rosszabb. Kíváncsi lennék, a "tükörfordítását" hányan ugranák meg a női nemből.
Lehet hogy megcsinálom. Mit szólsz hozzá Kori?

Pikareszk 2013.08.03. 13:00:40

@Reszet Elek: Én tényleg úgy érzem Elek, hogy ilyen elvárásrenszerben elek mar jó ideje, a Vadász, aki otthon bujos cica, okos, vicces, csinos, stb.
Megfordítottam ugyanis, és tényleg.
Mondjuk én nem bánom, nekem tetszik a komplex életvitel, nem is panaszkodom miatta.

A végen linkeltet nem néztem.
A blog szélsőséges alapvetően, de a férfihang is az.

Reszet Elek 2013.08.03. 13:16:39

@Pikareszk: Akkor meglehetős túlzások között élsz... :-)
Mit értesz komplex életvitel alatt?

Pikareszk 2013.08.03. 14:53:39

Nem hinnem hogy túlzó.
Legalábbis én nem értékelem így.

Mellesleg van olyan, hogy nincs választásod, hanem dobott valamit gép. Aztán azt könnyű feministanak belyegezni, ha erre mondjuk büszke is vagyok, és hasonlót szeretnek a másik oldalról..

Reszet Elek 2013.08.03. 15:02:36

@Pikareszk: Az esetek többségében női oldalról nincsen meg az a szint, amit a férfiaktól elvárnak.
Hogy nálatok a pároddal ez mennyire van így vagy éppen ellenkezőleg, passzolom, hiszen nem ismerjük egymást.

Pikareszk 2013.08.03. 15:55:16

@Reszet Elek: Ahh, akkor ez megint az, hogy ki mit tapasztalt.
Én pont az ellenkezőjét látom, épp ahogy a dinamikus-statikus kérdésnél.
Érdekes, arról meg mindenképp akartalak kérdezni csak nem volt rá meg idom.

Koriander 2013.08.03. 16:27:25

hüha:-) kezdem magam ferfinek hinni...
nemtom ez lehet, hogy egyeni szerencse kerdese, de vhogy nekem pasi mindig is "kommunikalos" jutott.
szerintem az alap igazabol az, hogy amikor vki vmit mond, akkor odafigyelunk ra es igyekszunk felfogni mit kozol a masik, a pasik vhogy emesztgetik a mondottakat, volt mar ugy, hogy vmit odavagtam a ferjemnek reggel es kb delutan kerdezett vissza, hogy azt hogyan ertettem...nem, ebbol nem az kovetkezik hogy lassufelfogasu, hanem az, hogy a hallottaknak sulya van es megoldast keres. Ehhez kepest sajatmagamon, es mas kozelebbi noi ismeroseimen is tapasztalom, hogy a velt parbeszed celja kippuffogni a gozt, kinyilatkoztatni es csak vmi latszat feedback kell,
mert azzal, hogy felszinre kerult a dolog mar vhogy missönkomlit:-) ez az egyik.
szoval lehet mindenfele kommunikacios tanfolyamra jarni, de a lenyeg az megis a torekves a masik mondandojanak megertesere, szerintem. ez meg sokszor nehez.

Koriander 2013.08.03. 16:29:11

ha problema van, azt en is erzelemmentesen, raciot eloszedve es merlegelve oldok meg. ilyenkor inulatoknak nuku hely, mukodik. gyakorlast igenyel, de a szenvtelenseg tanulhato.

Koriander 2013.08.03. 16:37:52

pika altal belinkelt szoveg, gozom nincs, de nagyon idegen, sosem voltak konkret elvarasaim, sajnalom a pasit aki ennek a nonek az utjaba akad, mert kb. olyan mint egy vizsgan ulne, vizsgan meg az emberek tobbsege alulteljesit,migy igazabol a vizsgaztato szemelyetol fugg, hogy mi lesz. szoval kb. olyan erzes, hogy a szerzomazt akarja bebizonyitani mit nem tud a masik, ami nem egyenlo azzal, hogy egy tamogato legkorrel mire lehetne kepes, ha kapna eselyt...
persze vannak dolgok, amik a szimpatia mukodesehez kellenek, de az ugyis akkor es abban az egy pillanatban dol el.
elek irdd meg, kivancsi vagyok.

Pikareszk 2013.08.03. 17:17:42

Huha, akkor biztos én vagyok az ufó!

Pikareszk 2013.08.03. 17:26:39

Ez a racionális megfogalmazása annak, hogy pl ez a nő mit var.
Érzelem mentesen leírta.

Sajnos nekem mást mutatnak s tapasztalataim a férfiakkal, mint a tietek, de szerintem tényleg én vagyok az ufó.

Koriander 2013.08.03. 17:43:34

@Pikareszk: nem vagy ufo, hanem nö, en meg ilyen ertelemben nem, inkabb ez kovetkezik....

Pikareszk 2013.08.03. 17:58:26

biztosan egész más olvasata van egy vitának egy nő szamara mint egy férfinak.
Csak nem tartom ertekesebbnek a férfiúi megközelítést csak azért mert esetleg racionálisabb. (közben meg nem is biztos hogy az)

Reszet Elek 2013.08.03. 18:13:33

@Pikareszk: Az utolsó bejegyzésedre gyakorlatilag nincsen válasz. Önmagában ha a vita oka valamilyen valós és kézzelfogható probléma, a lehető legracionálisabb megoldás a célravezető. Amennyiben nem kézzelfogható vagy elvont esetleg nem teljesen kibontott, megértett probléma a vita oka, ott már a racionalitás nem sokat ér, a kapcsolat működtetésében emocionális alapú és nem problémamegoldó kommunikáció fog valamilyen formában lezajlani.

évuska 2013.08.03. 18:16:03

Pikareszk, engem megdöbbent, hogy a blogomat szélsőségesnek nevezed, és azt sugalmazod, hogy a férfihang túloldali párja. Szerintem nem értesz semmit, ha ezt gondolod. Ez meg, amit linkeltél, egy problémákat alig súroló, nagyon finom, kooperatív, vallomásos és a simogatásig kedves írás, mármint a probléma méretéhez képest, mégis vagy nyolcan maszturbálnak ott - vajon miért? Mert ekkora a probléma, hogy ez is soknak tűnik, azért.

Koriander 2013.08.03. 19:12:19

@évuska: es te onmagad hogyan definialod?
meg ha Pikareszkben a blogodon kialakult irasok alapjan ez a kep alakult ki, akkor mi van? min valtoztat? ez alatt a blog alatt senki sem masztizik...szoval te se tedd, legy szives.

évuska 2013.08.03. 19:21:14

@Koriander: Én úgy, hogy amit csinálok, az a visszajelzések szerint fontos, magas minőségű, és középen van. Tényleg nem értem, mit gondol a világról az, aki szerint az én blogom szélsőséges, viszont érdekes. Nem masztizok, csak a meglepetésemet fejeztem ki, amit írtam, azt a trollokra írtam. Mivel nem én minősítettem ezt a blogot, nem annyira értem ezt a pikírt hangot. Annyi genny ömlik oda, tényleg ne bántsuk már egymást fölöslegesen.

-JzK- 2013.08.03. 19:22:22

@évuska:
Tégedet elég sokan szélsőségesnek kezelnek. Minden mozgalmon vannak szélsőségek. Ami a kommunizmuson belül Kim Dzsongil, ami a nemzetiszocializmuson belül mondjuk Eichmann, az vagy te a feminizmuson belül. Te egészen egyszerűen fel akarod forgatni a világot.

Reszet Elek 2013.08.03. 19:22:54

Végigolvastam a linkelt poszthoz tartozó kommenteket. Ugyanaz, mint BA-n. Vérző szájjal "szemellenzőst" kiáltva esnek neki (tegyük hozzá igencsak szemellenzős módon) annak, aki más véleményen van. Nincs konszenzusra törekvés csak elhatárolódás és személyeskedés. Nem csoda, hogy ott is kikoptak a férfiak és csak női magánbuli van.
Remélem itt nem fog eluralkodni ez a mentalitás.

-JzK- 2013.08.03. 19:30:54

@Reszet Elek:
Jaja, ott minden a férfilélek lényegéhez közvetlen kapcsolódó természetes interakció kap egy címkét, skatulyát ("ez áldozathibáztatás", "már megint x-ről van szó", "félsz", "frusztrált vagy", "az előjogaidhoz ragaszkodsz", "nem érted", "nem figyelsz" stb.), és ezzel az illető egész gondolatvilága csuklóból le van söpörve az asztalról.
Az egész ilyen dühödt, ökölrázó szar....

Reszet Elek 2013.08.03. 19:32:32

@-JzK-
Ennyire nem mélyedtem el az említett blog mélységeiben (csak egy-két bejegyzés erejéig).
Mindenesetre erre a "középen van"-ról egy olvasmányélményem ugrott be. Moldova Hitler Magyarországon című remek műve, ahol a fiatal, a kispolgárokkal leszámolni akaró "forradalmár" Hitlert, mint elhajlót állíttatja kivégzőosztag elé. Minden csak viszonyítás kérdése.
Mindezektől függetlenül csak jelezném, hogy jelen blognak más blogok milyenségének kitárgyalása az alapítói szándékok szerint nem képezik tárgyát. Másérszt nem lenne jó, ha fem-antifem vonal felé elmenve végtelenített és meddő vitává silányodna néhány ember elképzelése. Itt mi egy kicsit szeretnénk elszakadni a mindennapok valóságától (legalábbis én biztosan) és nem egy gyűlölködő és frusztráló BA-klón felépítését megcélozni.

-JzK- 2013.08.03. 19:59:23

@Reszet Elek:
Bennem elég erős az "ördög ügyvédje" hajlam, ezért szeretem megismerni ideológiai ellenségeim nézeteit, szóval behatóan ismerem ezt a vonalat is. Bántóan hamar tűnik ki a magát komolyan vetetni kívánó ideológus mögül a világra dühös, sértett, frusztrált (bár nem szeretem ezt a szót, mert közhelyszerűen odavágják mindig, de ezúttal tényleg) nő alakja, akinek az a legfőbb baja, hogy nem a megfelelő pasival hozta össze a sors, mindig is aggódott a combja kerülete miatt, és mert ő volt az osztály békája, és még a tesói is cikizték. Nem szeretek személyeskedni (ezt ők teszik meg kéretlenül), de érdemes megnézni, hogy mely témákra repülnek rá ezek főleg.
Ők egy rossz ideológia haszos idiótái, olyanok mint azok a csórikámék, akik anno csak azért lettek kommunisták, mert részedni akartak "a gazdagoktól" lett zsákmányból.
És hogy miét rossz? Nos, elég megnézni a nyugati trendeket: pénz ugyan van, de itt megáll a dolog, társadalmilag rohadt az egész modell.
Hogy mi a jó megoldás? Kész receptet nem kívánok adni, de itt valami nagyon mélyen el van kúrva.

Reszet Elek 2013.08.03. 20:14:53

@-JzK-: Mondjuk többszörösen is nagy gondok vannak. Nemcsak férfi-nő viszonylatában. Valószínűleg össze is fog omlani ez az egész, csak az a baj, hogy minél tovább rombol, annál nagyobb összeomlás lesz és könnyen lehet hogy az egész emberi civilizációt maga alá temeti.
"Ideológiai ellenségeim"! :-)
Néha rám is rámjön, hogy kifejezetten komolyan vegyem ezt a férfi-női viszonyt. Mondjuk megesett hogy barátom rám is kérdezett. Ez neked miért fáj, ha tudod milyen nőt akarsz és meg vagy róla győződve hogy előbb-utóbb a sok pelyvát félrefújva meg is találod? Akkor nem is tudtam hirtelen mit mondani. Szóval én is megkérdezem tőled. Miért érdekel ennyire a dolog, ha tudod mit akarsz és a te férfiasságoddal nincsen gond? Elvégre sem az általad leírt nők nem fognak érdekelni soha, ahogy gondolom a sok gyökértelenül sodródó langyivá nevelt fickóval sem akarsz különösebben foglalkozni. No meg gondolom a társadalmi felépítmény betonkeménységének sincs szándékod fejjel nekirohanni.

Pikareszk 2013.08.03. 21:11:53

@évuska: Azt írtam, hogy a szélsőséggel nem tudok azonosulni.
Szerintem a szélsőség egy szükséges 'jelenseg'. Sok olyasmit kitermel egy szélsőségesen gondolkozó ember, amit egy középszerű sosem érne el, létrehozva ezzel egy olyan szeles palettát, amiről a legkülönfélébb emberek is választhatnak.
Számomra a szélsőség nem negatív. De, mint említettem nem tudok vele azonosulni, felek is tőle, többek közt.

Például férfias sportokat gyűlölni szerinted szélsőség vagy sem?

Pikareszk 2013.08.03. 21:52:53

@Pikareszk: De ha megsértettelek, vagy megbántottalak, sajnálom, nem ez volt a célom.
A férfihang ha jól tudom, Elek terepe, ezért említettem, nem pedog párhuzam állítása céljából.

(mondjuk átolvastam a te oldaladra, látva a reakciókat, kissé meglepődtem. nem sejtettem, hogy ennyire belenyúlok valamibe.)

-JzK- 2013.08.03. 21:53:34

@Reszet Elek:
Nem is magam féltem, ellenben vagyok olyan hülye, hogy féltem a világot, a nyugati civilizációt, a hazámat, amit ezek szét akarnak baszni, fel akarnak forgatni, és teljesen öncélból, hiszen ebből semmi jó nem fog kisülni. A kulturális marxizmus csak káoszt hoz.

Pikareszk 2013.08.03. 22:14:58

@Reszet Elek: Nem, Elek nem szeretném én sem. De azt sem, ha itt a mi blogunkon lenne szétszedve ő, vagy az amit ő gondol a világról. Nem ez volt a célom, sokszor érdekeset és értékeset ír, még ha nekem nem is minden momentuma alkalmas arra, hogy azonosuljak vele.
Én, birkabárány, naivpicsa, etc jól belenyúltam, hogy neked linkeltem az ő oldalát. A tudatlanságom látványos.

Kérlek, ti se használjátok arra a helyzetet, hogy itt szidjátok, satöbbi. Van erre megfelelő platform, ha jól tudom. Mi sem ezért csináltunk blogot, még ha én olyan balga módon ide is citáltam.

Reszet Elek 2013.08.03. 22:51:35

@Pikareszk: Nekem linkelted? :-)
Ez olyan, mint bika előtt meglebegtetni a vörös posztót (mégha állítólag színvak is szegény)! :-)
Mindenesetre, mint fentebb olvasható, meglehetősen visszafogottan és inkább az ottani kommentelések illetve azok jellege váltak a bírálatom tárgyává.
Természetesen tettem mindezt a blog általam vélelmezett céljával egybehangzóan és maximális tapintattal (eltekintve a civilizáció bukásától).

Koriander 2013.08.03. 23:11:34

na, meglatogattam a holgyeket:D
pika ne mar, most van ez a blogocskank es onagysaga teged itt kerdore von, most ez koherens?
beleolvastam a hszkbe, mostmar csak a moseres posztot kene megirni a szarevesrol es egy jol iranyzott linket a banyara es harom napig garantalt a napi 20000 vandorlelek...
Elek a kakaoivos zsurfi :-) Tempus eltunt...biztosan csajozik, helyette ha jol ertem kaptunk egy veszedelmes nofalo oroszlant:-) Jzk szemelyeben.
Madonna mia! mi van itt?!

Koriander 2013.08.03. 23:27:37

ez idezett volt odaatrol :-)
majd a blog ismertetobe beirom, hogy trollszeliditõ.
nalunk minden troll dorombol.

Reszet Elek 2013.08.03. 23:42:08

Érdekes. Úgy tűnik, hogy a linkes kommentet külön be kell engedni...

Reszet Elek 2013.08.03. 23:43:17

No jó, mostmár tényleg güle güle...

Koriander 2013.08.03. 23:45:08

@Reszet Elek: nincsenek letiltva a linkek...

Reszet Elek 2013.08.03. 23:48:52

Csak a szövegdoboz alá írja be zölddel, hogy:
"A hozzászólás elküldése sikerült."

Reszet Elek 2013.08.03. 23:51:41

Kigyűjtöttem 6-8 linket. Szóval valószínűleg elszállt. Ugyanez volt a top10-es elküldésénél is.

Koriander 2013.08.03. 23:52:24

nincs varakozo komment...
bizti megint a blogon butykolnek.
jo ejt!

Pikareszk 2013.08.04. 00:03:50

@Koriander: Nem gondoltam hogy kiéleződnek az indulatok a link kapcsán. És mivel tudatlan vagyok az online világot illetően, nem tudom, mekkora az ügy. Se sértegetni, se trollkodni se semmit se akarok.
Na már. Tiszta hülyeség az egész.

Reszet Elek 2013.08.04. 00:07:14

@Pikareszk: Nyugi! Semmilyen ügy nincsen. Végülis csak kommunikáljunk, ez a lényeg, ahogy azt feljebb is megállapítottuk! :-)

Pikareszk 2013.08.04. 08:56:54

@Reszet Elek: Ellenben kezdem átlátni, hogy mennyire komplex a netes világ, és hogy itt is vannak jól ismert nevek, arcok, helyek, (hosszú skandináv éjszakák).
Akik esetleg már korábbról ismerik egymást. Szóval, ezek szerint nehézfiúkkal kezdtem így elsőre. Anyám is ettől óvott mindig.

Nos, azt tartom, hogy szerintem jól összeszedte, hogy mik az elég-jó férfi jellemzői.
Számomra inkább az a meglepő, hogy erre ugranak, mert hogy milyen már ez a felsorolás. Én meg azt látom, hogy vannak olyan pasik, akik a legtöbb megfogalmazott 'elvárást' simán teljesítik.
Abban semmi építőt nem látok, hogy ha egy ilyen lista megjelenik, akkor visszamutogatunk, hogy de bezzeg ti meg olyanok meg amolyanok vagytok. Én magam is igyekszem hasonló szabályok mentén élni az életem, mert ezt találom értékesnek. Nem írt le szerintem teljesíthetetlen dolgokat, talán csak így összeszedve tűnik egy követelőzésnek, vagy nem tudom minek gondoljátok ti.
Ez a baj a listákkal, hogy tárgyiasítanak. Emberről írni listát valóban olyan khmm, hát hirdetésszagú, hogyaszongya, házias, halkszavú, meg tud is főzni, önmagára és környezetére igényes (nem látszik hogy otthon van) , jó humorú, jólnevelt (hamar meghal), független, nem dohányzó..
De ettől még, amiket megfogalmaz, azok követhető ideák. Nehogy már ne legyen az érték, ha a pasi nem munkamániás, vagy nem az apjától hallottakkal érvel, hanem önálló gondolatai vannak, esetleg már nem az anyjától való rettegés motiválja az érzelmi életét, vagy épp nem leszarja a kakis pelenkát, hanem felfogja, hogy a gyerek életére az ő nevelése is hatással van?
Nem értem, mik ezen az olyan elképsztő nagy feministaságok.
Elek, ne mondd, hogy ezek szerinted hülyeségek! Az meg hogy általánosításnak tűnik? Az most másodlagos, szerintem a tények fontosabbak, amiket megfogalmaz. Attól hogy rád nem igaz, még sok olyan férfi (és nő) van, akire meg igen.

Reszet Elek 2013.08.04. 10:35:18

@Pikareszk: Nincs értelme ezen vitatkoznunk. Én mondjuk mindig haraptam az ilyen általánosító listákért. Éppen a valósan létező férfi tűnik el belőle és sajna van aki még komolyan is veszi és a kapcsolatát képes egy álomkép alapján megélni illetve tönkretenni. Komolyan mondom csinálok egy elég jó nős fordítást aztán mehet a sírás-rívás, hogy ilyen nincsen is és különben is tárgyiasítok.

Reszet Elek 2013.08.04. 10:40:26

@-JzK-: Igen, az emberben vannak ilyen késztetések. Ha nem figyelek oda, belőlem is előjön. Sajna egyelőre úgy tűnik, a folyamat visszafordíthatatlan, ami pedig a végkifejletet illeti, nagyon pesszimista forgatókönyv látszik valószínűnek.

Pikareszk 2013.08.04. 10:45:52

@Reszet Elek: Gondolom ez egy blog ahol le lehet írni egy véleményt.

Te meg irjal listát ha akarsz, majd megsértődik aki akar.

Pikareszk 2013.08.04. 10:54:59

Most tényleg ezzel fenyegetőzöl? :D

Ne bolondozz mar Elek, hat épp arról beszélek, hogy az hülye dolog, hogy lista van írva, de amúgy nem hülyeség ami rajta van...
Arról miért nem beszélünk?

Reszet Elek 2013.08.04. 10:59:59

@Pikareszk: Nem értem miért hárítasz! Senki sem támad téged, nem kell védekezni, nincsen miért. Te így gondolod én meg másképpen. Ennyi. Nincsen szükség arroganciára sem.

Reszet Elek 2013.08.04. 11:06:55

Tessék íme egy másik a Díványról. Itt viszont jobban kijönnek a fejbeli dolgok.
divany.hu/intim/2010/08/06/a_tokeletes_ferfi_24_pontban/

Reszet Elek 2013.08.04. 11:13:54

@Pikareszk: Nem fenyegetőzöm semmivel. Nem látom be miért kellene erről beszélni. Ez a lista olyan, mintha plasztikai sebésznél összeválogatnád a divatos testrészleteket. Csakhogy a végeredmény egy frankensteini torzszülött lenne. Miért nem lehet valóságos embereket megpróbálni megszeretni erényeikkel és hibáikkal együtt?

Pikareszk 2013.08.04. 11:29:58

@Reszet Elek: Szerintem lehet szeretni. Nem erről van szó. Hanem egyenlőtlenségekrol pró és kontra, amin viszont érdemes lenne változtatni.

Azért vedekezem, mert kijelented, hogy nem kell errol vitatkozni, pedig pont erről érdemes. Hátha közelednek az álláspontok.

Reszet Elek 2013.08.04. 12:04:46

@Pikareszk: Milyen egyenlőtlenségekre gondolsz?
Ami nekem pl az ilyen listákban szemet szúr az az, hogy női részről szinte mindig benne van: "Fogadjon el olyannak, amilyen vagyok." Fordítva ez miért nem megy?
Nem hiszem hogy nemi egymásra mutogatás nélkül tudnánk erről vitázni. Másrészt minden ember más és más, ahogy minden helyzet is. Úgyis az adott egyénnel kapcsolatban dől el minden. Az általánosítás meg csak rossz vért szülne.
Én is írhatnám mondjuk, hogy legalább annyira és annyiszor akarjon szexelni mint én. Úgy szopizzon, mint egy kisördög. Ne próbálja folyamatosan aláásni, kikezdeni a tekintélyemet, folyamatosan megkérdőjelezni a korábban együtt meghozott döntéseket. Újra és újra felemlegetni a múlt történéseit. Kisszerű hatalmi játszmák eszközévé tenni a szexet, a házimunkát vagy éppen a gyereknevelést. Nem az anyámmal vagyok együtt, szóval ne próbáljon folyamatosan nevelni és megváltoztatni (úgysem megy). Ne engem hibáztasson mindenért (hiszen ez a legkönnyebb). Sorolhatnám, de mi értelme lenne? Teljesen életszerűtlen, ilyen nő nincs is.

Pikareszk 2013.08.04. 12:28:34

@Reszet Elek: Egyenlőtlenség: a férfi kidolgozza a belét, mert azadolga', miközben alig van saját élete, sem a barátaival sem egyedül nem megy el, max iszikegysört' de azt sem azért mert azt szereti, arra módja se volt hogy kitalálja mit szeret csinálni.
A nő beszorul a négy fal és a szülések köze, módja sincs hogy tanuljon, elmenjen, akármit is csináljon ami nem az anyasaggal kapcsolatos.
Ezek csak kiragadott példák, nem általánosítani akarok, sem emberre, sem elethosszra, de úgy látom, mindkét féllel szemben vannak igazságtalanságok.

Amiket leírtál. Szerintem jogod van így gondolni, az, hogy ezek mennyire valósulnak meg, gondolom szerencse kérdése is, meg érettségé is( nincs jogunk nevelni a másikat, de gondolom nem is kell ha mindketten érettek vagyunk) .
A legtöbb szerintem értelmes elvárás. Az orális szex minőségéről nem tudok nyilatkozni, kinek milyen a kisördöge ;)
(telorol írok, így nincs lehetőségem bővebben kifejteni)

Pikareszk 2013.08.04. 12:31:51

Amúgy nagyon nagy gondnak tartom, hogy sok nő anyaskodni kezd. Nem tudom mi az oka, de velem is előfordul. Tudod mit tapasztaltam Elek? Hogy nagyon sok férfi igényli, hogy anyai modon lássam el.
Nem tetszik, nem akarom, nem vagyok rá büszke sem, ezen dolgozni kell.
De a jelenség létezik.

Pikareszk 2013.08.04. 12:42:07

@Pikareszk: Illetve azt tudom, hogy nálam mi az oka, de azt nem, hogy általában ugyanaz váltja -e ki. És azt sem hogy a férfiaknak valóban van -e erre szüksége, vagy csak nem láttak teljes nő -mintát, hanem elsősorban anyait.
Ha abból indulok ki, hogy mennyi lány nő úgy fel hogy ez édesanyja kire újság anyuka, akkor valószínűleg ez áll a fiúkra is. De ez csak egy ötlet, nem tudom hogy valóban ez -e az oka.

Pl én két altalam ismert férfi között óriási különbséget látok, mindkettő édesanyját ismerem. Az egyik mártír, anyarabszolga, míg a másik nem kizárólag a családnak élt.
A srácok elvárásai is ezek szerint alakulnak a lányokkal szemben, ahogy látom.
Ez egy példa, nyilván sok más tényező is befolyásolja az igények alakulását.

Reszet Elek 2013.08.04. 13:38:37

Nehéz dolgok ezek. Nyilvánvalóan sokkal mélyebb problémák vannak itt. A kapcsolatok nagyrészében energia (és idő) szegénység miatt csak felélik, kiégetik azt az érzelmi tőkét, amit a kezdeti mámoros szakaszban beletettek.
Alacsony az emberek szabadságfoka. Jó ha minden századik pár független anyagilag ill. komoly élethelyzeti problémák (betegség, munkanélküliség) esetén sem nullázódik le.
Nyilvánvalóan rossz modelleket sugalmaz a média.
Alacsony az emberek energiaszintje is. Ha körülnéz az ember, mindenhol azt látja, hogy az emberek beérik a "minthával" és "éppencsakkal" is. Ma már a dolgok látszata is elég, elegendőek a duma, csinálni meg nem kell semmit. Ez még a munkavégzésre is igaz. Elég ha a papíron minden rendben van.
Kicsiben és nagyban is ezt a "spórolást" látom. Az emberek mindig a rövidebb utat keresik, csak az a baj hogy az nem ugyanoda vezet. Nem hajlandóak megfizetni a dolgok árát és persze ki vannak akadva, hogy mégsem azt kapják, amit szeretnének.
Ezért van az, hogy a harmadikra is lifttel megyünk, hogy a művirág is jó, hogy ha folyamatosan emésztési problémánk van beszedünk valami bogyót (nem az életvitelünket vagy étrendünket gondoljuk át), hogy mindenféle szereket szedünk sportoláshoz, hogy a távkapcsolat is jó meg a net, de azt sem tudjuk ki lakik a szomszédban, sorolhatnám.
Persze a problémákért meg van kit hibáztatni. A gyerek azért olyan állat, mert sokat néz tévét és mert az iskolában nem nevelik. A másik azért keres többet mert férfi vagy benyal, ha meg nő azért mert beszopta magát. Itt is lehetne sorolni a példákat. Szerintem mindenki tudna írni egy csomót.
Az ember társas lény, a társ olyan a lelkünknek, mint a napfény vagy a levegő a testünknek. Ilyen viszonyok között nem csoda hogy annyi emberé problémás. Miért csodálkoznak a legtöbben azon, hogy amikor ki akar venni valamennyi energiát a kapcsolatiból, rá kell döbbennie, hogy már nincsen benne semennyi sem? Csak onnan lehet kivenni, ahova előtte beletettek.
A kapcsolatok leginkább kiégnek, igénybe vesznek, lesújtanak, pedig felemelniük kellene, kiteljesíteni.
Szóval megy az egymásra mutogatás és mindig a másik szara a büdös (már elnézést). Pedig az embereknek valójában most is ugyanazok a dolgok kellenének, mint évszázadokkal ezelőtt. De ugye se türelem, se idő, sem tisztelet, sem szerénység, figyelem stb...

Pikareszk 2013.08.04. 15:25:31

@Reszet Elek: Kene a francnak ugyanaz. Én mar másképp nőttem fel, nem tudom elképzelni hogy nem dolgozom, vagy épp nincs önálló bevételem.

Reszet Elek 2013.08.04. 15:34:11

@Pikareszk: Én a boldogságról írtam az utalt bekezdésben nem pedig arról mennyi pénzed van. Nem hinném hogy az érzelmi igények mások lennének, mint régen. Nem kell áthallani semmilyen ülj otthon és neveld a gyerekeket dolgot.

Reszet Elek 2013.08.04. 15:51:48

@Koriander: Mindig is tésztás voltam, úgyhogy jöhet, ha már képes voltál ilyen melegben...
12,04-re írtam, hogy ilyesmiket nélkülöző nő nincsen is. Nem gond ez, amíg kezelhető mértékű és gyakoriságú no meg persze minketten tisztában vannak vele.
Végignéztem a linkelt poszt kommentjeit (eltartott egy ideig). Többször elmosolyodtam (Vilar? Szubika?), tudod miért. Ez a Barnacsaj érdekes jelenség. Mondjuk az én ízlésemnek túl agresszív. Biztos megvan rá az oka. Láthatóan nagyon okos és megszokta, hogy a szellemi képességeivel ne csak éljen, de visszaéljen is. Szívesen leülnék vele dumálni. Mást nem hiszem. Szexuális dolgokban nem hiszem hogy lenne közös nevező. :-)
Mondjuk nálam ez a mégegy (vagy több) pasas legyen az ágyban erősen hard limites dolog, függetlenül a perverzióimtól és az "édes-mocskos" fantáziámtól. Nő még csak hagyján. Azt hajlandó vagyok elfogadni, hogy férfiként "női" dolgokat nem tudok megadni a partneremnek. Viszont másik pasas...
De ez egy hosszú történet.

Pikareszk 2013.08.04. 15:55:14

@Reszet Elek: Nem hallom át, csak félreértettem.

Az azért meg néha előfordulhat.

Különben meg fogalmam sincs milyen érzelmi élete volt az embereknek kétszáz éve, így nem tudom megítélni, hogy akarom -e ugyanazt. Azt láttam, hogy a nagyszüleimnek milyen volt.

Pikareszk 2013.08.04. 16:00:16

@Koriander: Imádom a palacsintat, amúgy is tésztás vagyok :)
Köszi, túrós és lekvaros jöhet ;);)

Koriander 2013.08.04. 16:08:01

@Reszet Elek: en iyen tanulekony vagyok :D ugye nem baj, ha a friss tudasommal villogtam? szerintem is erdekes jelenseg a csaj.

@Pikareszk: de mindenki csak boldog szeretne lenni, ez viszont idotallo.

Maki hooool van? mintha jonni keszult...

Koriander 2013.08.04. 16:08:39

oksi-oksi kerem a tanyerokat:-)

Koriander 2013.08.04. 16:12:56

@Reszet Elek: de nem errol szolt a poszt, hogy kinek mi fer bele, hanem a strandrol. asszem nekem a masok is lathatnak dolog az izgi, de valos szituban tuti, hogy ledermednek.

Pikareszk 2013.08.04. 16:15:28

@Koriander: Igen, ebben igaza van Eleknek. Ez sosem változik.

Reszet Elek 2013.08.04. 16:15:42

@Pikareszk: Hogy milyen érzelmi élete volt magam sem tudom, hogy milyen érzelmi igénye az már más tészta. A korszellem legfeljebb némely részét hangsúlyosabbá teszi, de amúgy ugyanaz. Szerintem semmivel sem vagyunk másabbak, sem biológiailag, sem intelligenciában vagy érzelmileg, mint a távoli őseink.

Pikareszk 2013.08.04. 16:25:15

Nálunk ma diótorta lesz. Kertek?

Pikareszk 2013.08.04. 16:27:29

@Reszet Elek: Biológiailag szerintem valtozunk. Nem lehet?
Intelligencia nem változott, EQ sem hiszem.
Összességében igaz.

Reszet Elek 2013.08.04. 16:44:08

@Pikareszk: Mindenki sütizik? Nekem is kell szereznem valami édességet! :-)
Másik: Mondjuk biológiailag bizonyos intervallumon túl gondolom igen. Nem vagyok biológus.
Meglehet ilyesmikben, hogy mondjuk bizonyos betegségekre való fogékonyság, azokkal szembeni ellenállási képesség, bölcsességfog, vakbél stb.
Ez a lényegen nem változtat, legalábbis nem ilyen rövid távon (értsd néhány évezred).
Másrészt a technikai fejlődéssel gondolom a szelekciós tényezők is megváltoztak.

Koriander 2013.08.04. 17:07:31

@Pikareszk: nekem fagyassz le lecci egy szeletet:-) most tul meleg van, de jol hangzik
@Reszet Elek: en mondjuk nem szeretem annyira palacsintat, csak a turot ettem ribizlivel.
(nem ferek hozza gepemhez, meg a kisasszonnyal kinlodunk, almos, de menne vissza a tesojahoz...)

makimano80 2013.08.04. 19:05:34

Sziasztok!

Mire ideértem màr kedvem sincs a ffi-no kommunikàciora gondolni sem. Màra eljutottam odàig, hogy az, hogy mukodjon az legalàbb is sci-fi. Nem lehet, nem megy.
Jobb lenne egyedul...

Amugy jo étvàgyat!
Vmelyik nap én is sutottem palacsintàt. Lassan ujra mukodoképes a CIF-fel kisikàlt serpenyom. Csak, hogy jot is mondjak. hehe

makimano80 2013.08.04. 19:25:19

Nem jok ezek a listàk. Nem azért, mert 'tàrgyilagos', hanem mert egy ember nem ilyen egyszeru. Ilyen lista alapjàn lehet mondjuk butrot vàlasztani, de embert nem.
Nekem nincsenek tul nagy igényeim. Alapveto értékrendunk egyezzen meg és bàrmilyen egymàssal, vagy rajtunk kivulàllo probléma felmerulése esetén a vezérszàl a megoldàs kereséséhez az legyen, hogy szeretjuk egymàst és egymàsért dolgozunk. Ezzel mindjàrt el is lehetne kerulni az egymàsra mutogatàst. En igy mukodom, de ha a màsik nem partner ebben akkor cseszhetem, màr elnézést, egy ido utàn meg nàlam is elfogy a cérna.
Az a baj mindenki annyira el van foglalva sajàtmagàval, hogy a màsikra nem tud odafigyelni, vagy nem is akar. (Persze nem mindenki, pl. én nem. Ha én nem, akkor biztos van màs is aki nem, csak szerintem azok nok én meg pàrnak mégse not vàlasztanék..) De kezdek ràjonni, hogy minek is torom magam. Lehet nekem is, csak és kizàrolag magammal kéne torodni, kevesebbet fàjna a fejem.

Es nekem màr feltunt, hogy a férfiak mindig odaado, kedves not akarnak, ha meg megvan ràunnak. Az onzo szàmito nokért hajtanak.

Pikareszk 2013.08.04. 19:32:50

@makimano80: Haragos vagy szerintem.

Nálunk én voltam önző egy időszakban, mert nagy áldozatot hoztam kettőnkért, és bár nem akartam behozni a Zemberen, mégis nehezen dolgoztam fel.
Igazából vitázni azon vitáztunk, hogy ő arról győzködött, hogy demilyenjó ez az egész, és lássam már a jó oldalát én meg arról, hogy nem, ez rossz, és hagyjon már szenvedni.
Konklúzió? nincs.
Ki a hibás? senki.
Túléltük, de pár ősz hajszálunk lett.

Pikareszk 2013.08.04. 19:34:54

@makimano80: Maki, a listában foglaltakon azért el lehet gondolkozni, amúgy még vitatkozgatni is, nem? Mié' nem arról beszélünk? De ezt már megfutottam egyszer Elekkel, szóval, nem húzom ki mégegyszer a gyufát. Pláne, hogy te most lobbanékonyabbnak tűnsz, mint a kakaózó zsúrfiú.

makimano80 2013.08.04. 19:35:48

@Pikareszk: Osz hajszàl nekem lett az elozo miatt. Tobbet nem akarok!!! ;-)

Igen, amugy most tényleg haragos vagyok. Két nappal ezelott jovval objektiven akartam a témàhoz hozzàszolni.

Nah, ide a a palcsintàt, meg a dio tortàt. Aztàn még nyissunk ki vmi szeszt is, ha lehet. hihihi Mondjuk rumos dio torta, az se rossz...

Pikareszk 2013.08.04. 19:37:02

@makimano80: Vegyél lottót, Captian Morgan van benne, csak a biztonság kedvéért ;-)

makimano80 2013.08.04. 19:38:31

@Pikareszk: àààà, azért ne félj tolem! Tudom egymàstol fuggetlenul kezelni a dolgokat, vagyis a frusztràciom nem màson toltom ki, aki nem tehet rola.

Beszélhetunk a listàrol.
-tej
-kenyér
-tojàs
-mososzer

Jajj, bocs ez egy msàk lista! ;-)))

Reszet Elek 2013.08.04. 19:39:13

@makimano80: Nem jó egyedül sem. Tipikus így sem volt jó úgysem volt jó, sehogyan sem volt jó.
A magam részéről nem hiszek a szóbeli nő és férfi közti kommunikációban. Abból mindig csak gond van. Lásd feljebbi bejegyzések megállapításai.
A problémákkal mindenki szembesül, megoldás meg nincs igazán. Mint a mellékelt szösszenetben ahol Süsü is csak kudarcot vall...

www.youtube.com/watch?v=aEDEI_UCQJY

makimano80 2013.08.04. 19:39:29

@Pikareszk: Vehetek lottot, de nyerek is vele? Mer' amugy hulyeség..:-/

makimano80 2013.08.04. 19:40:26

@Reszet Elek: Jovan, akkor leboxoljuk. Ugy is àllitolag néha màr utne....

Pikareszk 2013.08.04. 19:40:36

@makimano80: Megdoblak azzal a tojással.
Ja, hogy nem Demszky?
;-)

Reszet Elek 2013.08.04. 19:44:30

A kommunikációs probléma egy másik olvasatban...

www.youtube.com/watch?v=V_fE5P_WBeo

makimano80 2013.08.04. 19:45:25

@Pikareszk: Megnéztem azt a listàt is, amit Te linkeltél. Az nem rossz.
Eloszor az 'Elek-félét' néztem, az ugy tul egyszeru, mint a bevàsàrlo lista (ld. fentebb)

Reszet Elek 2013.08.04. 20:02:53

@makimano80: Sajna a fizikai erőszak sem segít...

makimano80 2013.08.04. 20:07:19

@Reszet Elek: Tudom, de akkor mi?
Még sose utott meg apàmon kivul férfi, én sem férfit. (Bevallom gyerekkoromban egy lànnyal verekedtem, de o kezdte, én csak védtem magam és hàt erosebb voltam). Szoval egyszer utne meg vki, az lenne az utolso alkalom is. Aki egyszer megteszi az tobbszor is, de ha nem akkor se tudnàm màr tisztelni az illetot, onnan meg megette a fene az egészet.

Pikareszk 2013.08.04. 20:16:49

Nem tom, én konszenzusra törekszek, még a korábbiak sokszor inkább a győzelemre. Anno sokszor úgy éreztem, nekem a kiegyezés nem egy történelmi pillanatot jelentene, hanem valami boldogságos megoldást. Bár néha felért volna azzal a sokat emlegetettel, tán még a törikönyvbe is bekerült volna.

Zember nem ilyen, ő a megegyezés híve.

Reszet Elek 2013.08.04. 20:16:59

@makimano80: A Díványos, általam linkelt lista nagyon gáz (részben ezért is linkeltem).

A kedvencem a "17. Úgy fogad el, ahogy vagyok."
A másik szuper a "9. Számomra ideális méretű szerszámmal rendelkezik." Ez utóbbi azért mert a felsorolás után két mondattal elcsodálkozik magán, hogy "Most vettem észre, hogy a külsejéről semmit, egyetlen szót sem ejtettem."

Szóval nagyon komoly.

Elképzelem a saját listámat egyes részeit.
8. pont: Az ágyban olyan legyen, mint egy boszorkány.
9. pont: Jó szoros és forró puncija legyen.
10. pont: Úgy cumizzon, mint az istennyila. (férfiként +1 ágybeli kívánalom)
17. pont Úgy fogadjon el, ahogy vagyok és ne is akarjon megváltoztatni.

Elég gáz lenne így? Nem is folytatom, mert szerintem igen...

Reszet Elek 2013.08.04. 20:22:28

Ááá mindegy, azért az ember próbálkozik.

Inkább hallgassatok Mustafa Sandalt:
www.youtube.com/watch?v=4ujkWMy8AvU
www.youtube.com/watch?v=lPHg-Ek3_-4

Pikareszk 2013.08.04. 20:22:46

@Reszet Elek: Szerintem neked Rita kell.
Akárhogy is nézem, minden stimmel.

Reszet Elek 2013.08.04. 20:29:32

@Pikareszk: Rita? Most hirtelen nem vagyok képben.

Pikareszk 2013.08.04. 20:31:27

@Reszet Elek: A Banyáról. Szűk nuni, boszorkányos ágyjelenetek, hatalmas szívóerő (állítólag) és rendkívül rossz ember a férje, aszondja, de szereti, hát elfogadja.

makimano80 2013.08.04. 20:32:39

@Pikareszk: :-DD Alompàr!

Hàt én is a kompromisszumos megoldàs hive vagyok. Meggyozheto vagyok sok mindenben.
Volt egy pasim, aki egyszeruen nem tudott érvelni (bolcsész létére). Nekem még mindig volt érvem az én àllàspontom mellett, amikor o màr rég kifogyott és csak annyit tudott mondani nagy duzzogva, hogy 'mindig tiéd kell legyen az utolso szo'. Hàt nem, nem kell az enyém legyen. Nem utolso szot akarok, nem azt, hogy az legyen amit én akarok, hanem az legyen, ami nekunk, mint pàrnak jo. De ehez beszélgetni, 'vitàzni' kell, mert, csak igy lehet kozos nevezot talàlni.
Igazàbol a mostani kapcsolatomban màs jellegu probléma van, de én azt most nem szeretném idecitàlni.
Egyébként én tudok indulatok nélkul beszélni a problémàrol, egy darabig...ha suket fulekre talàl a mondandom, vagy egyszeruen, csak hàrit a màsik, plàne, ha ràm hàrit, akkor egy ido utàn eldurran az agyam. De arra mindig vigyàzok, hogy ne vàgjak a màsik fejéhez vmi bàntot, amit, csak duhomben mondanék, nem is gondolom komolyan. erre tudatosan figyelek. Ez alap kéne legyen a kommunikàcioban. Nem az.

Koriander 2013.08.04. 20:33:12

hüjjek menjetek inkabb dinnyet enni, feltettem a posztot.
(elek, te eddig vegig hazudtal, aszontad te mar nem vagy oralisan fixalt:DD kozben... csak maskepp)

makimano80 2013.08.04. 20:34:39

@Reszet Elek: Azért azt tisztàzzuk màr, a 'boszorkàny' cimszo alatt arra a bizonyos vasorru bàbàra gondolsz, vagy mi? Szerintem az nem szexi. ;-))))

Pikareszk 2013.08.04. 20:35:44

@Koriander: Áhh, dehogy fixált, ahhoz képest már kéccer megemlítette a szuperlatívusz szopóreflexet, mint elvárható minimumot a toptízes jellemzőkből.

makimano80 2013.08.04. 20:36:16

@Koriander: Palacsintàra dinnye? :-o Hàt joo...:-)

Koriander 2013.08.04. 20:37:42

@makimano80: neem o a nagy seprunyeleken repkedo csajokra gondol...

makimano80 2013.08.04. 20:37:43

@Pikareszk: Akkor Eleknek egy boci kell. ;-)

makimano80 2013.08.04. 20:38:52

@Koriander: A vasorrunak is olyan a jàrgànya. Az meg a nagy orràtol nem fér a szerszàmhoz..:-/

Koriander 2013.08.04. 20:39:25

lehetoleg a partvis nyel elekkel szerves legyen.

Pikareszk 2013.08.04. 20:39:47

@makimano80: No, például én ezt a vagdalkózós hibát elkövettem. Régebben nem volt rám jellemző, most viszont megtettem néhányszor, és hát....
Na mindegy, nem vagyok rá büszke, de miután elolvastam néhány szakember véleményét, úgy éreztem, hogy most akkor mindketten le kéne ugorjunk a L.Bridge- ről, esetleg álmomban meg kéne mérgezzen. Annyira rágörcsöltem, hogy a végén már ő nyugtatott meg, hogy pont tudja, a nők azért durvulnak, mert tehetetlennek érzik magukat, és ki akarják zökkenteni a másikat a rezignáltságból. Mondom, okos.

Reszet Elek 2013.08.04. 20:40:08

@makimano80: Mondjuk ez nekem sosem okozott problémát. Nálam inkább az volt az általános, hogy a partner nem tudott belehelyezkedni a pusztán logikai közlésbe én meg nem igazán vettem le jól az ő közlendőjének az érzelmi, mögöttes jelentéstartalmát.
Szóval a szokásos elbeszélés egymás mellett. Aztán fokozatosan bevontak az érzelmi kommunikációba és a vége alkalmanként persze üvöltözés lett. Ha meg nem megyek bele csak a saját integritásom sérül amellett hogy persze nem vagyok együttműködő meg kommunikatív és a többi...

makimano80 2013.08.04. 20:42:03

@Pikareszk: Nagyon jo pasid van. Tartsd meg!

Régebben én is vagdalkozos voltam, nem volt jo, azért vàltoztattam. Igaza van a pàrodnak, csak nàlunk ez pont forditva van. Basszus! Lehet a pasim a csajom,!
:-o

Pikareszk 2013.08.04. 20:43:45

@makimano80: És lehet tejcukorérzékeny is, az úgysincs benne :D

Vagy van? Tudom, az maga az ambrózia, annyi minden értékes van benne, a skacokon kívül;-).

Reszet Elek 2013.08.04. 20:44:57

@Pikareszk: Haha! Csajok! Jellemző hogy ez maradt meg... Elsősorban a tipikus férfiképre erősítettem rá én ugyanis sokkal inkább kézpárti vagyok Persze másé, mielőtt ebbe is belemagyaráznátok valamit...).

Pikareszk 2013.08.04. 20:47:00

@makimano80: Igen, nagyon jó fej, főleg ilyen téren. Jobb fej, mint én, barátságosabb, vidámabb, van amiben rugalmasabb is nálam.

Leálltam a vagdalkozással, bár mondom, az egy abszolút túlélésre játszó (nem, inkább sikítva elbújva zokogós) időszak volt. De nagyon rossz, nyomokat hagy. Azt nem tudom, milyen mélyeket.

Pikareszk 2013.08.04. 20:47:56

@Reszet Elek: Hát persze, ez egy fontos kérdés ;-)

makimano80 2013.08.04. 20:48:46

@Reszet Elek: Azt màr rég megtanultam, hogy férfiakhoz intézett szavakat, csakis egyenesen, tisztàn érthetoen szabad megfogalmazni. Ilyenek vagytok, nincs ezzel baj, csak a nok nehezen értik ezt meg. Mig a baràtnom az elejtett fél szavambol is tudja mire gondolok, a pasi nem fogja tudni. Egészen odàig menve, hogy a 'de jo lenne, ha levinnéd a szemetet' mondatnak nem feltétlen lesz foganatja, mig a 'Kérlek, vidd le a szemetet ma'-nak màr sokkal nagyobb eséllyel lesz. Persze ideàlis esetben meg mondani sem kell, mert észreveszi. De nàlam még nem vàlo ok, ha szolni kell vmiért idonként. Mondjuk az enyém nem sok hàzimunkàt csinàl, de a mosogatàst teljesen egyedul, onàlloan, szo nélkul képes és én ezt értékelem.
Ja, és a màsik oldalrol, én sem vagyok tokéletes, tole sem vàrom, hogy az legyen.

Koriander 2013.08.04. 20:51:18

oks en befejeztem, mer meg elfenekel:-)

makimano80 2013.08.04. 20:51:40

@Pikareszk: Tarthatna a pàrod az enyémnek egy tovàbbképzést. ;-)

Koriander 2013.08.04. 20:52:16

Maki, elnezest nem offolok.

makimano80 2013.08.04. 20:53:36

@Koriander: Miért mondta, hogy két kezes, vagy mibol gondolod?

Egyébként, làtjàtok! Elek még becsuli az értékes kétkezi munkàt. O egy jo ember. ;-))

Pikareszk 2013.08.04. 20:54:45

@makimano80: Szokott a munkatársainak, a srácok sokszor fordulnak hozzá ilyesmivel :)
Nőies kicsit a lelke. Na de nem dumálom ki tovább :)

makimano80 2013.08.04. 20:55:20

@Koriander: Csak nyugodtan. Mi offolunk a Te posztod alatt tulképp. :-) Szoval, inkàbb én bocsi!

Koriander 2013.08.04. 20:56:06

@makimano80: nem mondott semmit, de szerintem ha engedi megragadni, akkor van mit.

makimano80 2013.08.04. 20:57:36

@Pikareszk: Hàt, nekem is ez kéne. Azért kéne nagyon az a 'tovàbbképzés'. ;-)

Nézzuk a szelid motorosokat. Nyitok egy sort is akkor màr. Ugyis nagyon rég ittam. :-)

Koriander 2013.08.04. 20:57:53

oks, megvan az idealis no Irina Palm:-)
amugy jo film

makimano80 2013.08.04. 20:58:47

'Bor to be wilde' Hogy ez mekkora jo zene! :-)))

makimano80 2013.08.04. 20:59:14

Born, na nem tudok irni, pedig sor még a hutoben :-D

Pikareszk 2013.08.04. 21:00:31

Volt egy vendég, aki azért rakatott műkörmöt, mert azzal olyan jól néz ki a keze, amikor megmarkolja.

Volt aki meg azért, mer' a Zember szeretője is rakatott :D

Koriander 2013.08.04. 21:00:51

ebben van, hogy penisz-konyok, ua mint a tenisz konyok:-)
www.youtube.com/watch?v=AbGA08mM5u8

makimano80 2013.08.04. 21:02:35

@Koriander: 'ha engedi megragadni, akkor van mit' ? :-))) Ez igy osszefuggne?

Reszt Elek, Te vagy a kompetens ebben a kérdésben. :-))

Reszet Elek 2013.08.04. 21:04:26

@Koriander: Nem panaszkodom :-)
Ami meg a másikat illeti, végső soron kifejezetten erotikus és rendkívül intenzív érzésekkel járó előjáték is lehet, sőt...

@makimano80: Igen. Az egyértelmű és direkt megfogalmazás fontos. Mi nem értünk a célozgatásokból.

Ez talán érdekel titeket. Fordításos de van fönn enélküli is:
www.youtube.com/watch?v=FmexMPgTlIw

makimano80 2013.08.04. 21:04:47

@Koriander: Logikus. De az én konyokom nem azért fàj, és nem azért estem el, hogy utolérjenek, de tényleg. :-)))

Koriander 2013.08.04. 21:05:04

@Pikareszk: ebben van vmi, asszem nekem is csak ezert van voroslakkom:-) , en labon szeretem a lakkozott kormot, a kezemen nekem az attetszo, foleg ha picit le vagyok barnulva akkpor rozsaszines.

makimano80 2013.08.04. 21:07:43

hàt nem tudom, én olyankor nem a kezem nézegetem, hanem a pasim, ahogy élvezi.

makimano80 2013.08.04. 21:08:08

@makimano80: ki kéne rakni a +18-as karikàt ;-))

makimano80 2013.08.04. 21:48:48

Megilletodtetek, vagy elfogyott a suti meg a dinnye? Akkora csond lett.
Ja, hogy àtmentetek. :-)

Koriander 2013.08.04. 22:05:08

@makimano80: keresem a karikakat :-) hogy kitegyem.

Pikareszk 2013.08.05. 09:47:03

Mézes kávé, diótorta
Jó reggelt mindenkinek! :)

Koriander 2013.08.05. 09:49:13

La dolce vita!
Te aztan elsz, Pika:-)

Koriander 2013.08.05. 09:50:35

(kb ugy erzem magam, mint egy atdorbezolt ejszaka utan-romokban ...)

Pikareszk 2013.08.05. 09:55:32

@Koriander: Fent volt valamelyik babó?

Koriander 2013.08.05. 10:10:14

@Pikareszk: nem. ok szerencsere aludtak. a hatam, mire bejaratom...

Koriander 2013.08.05. 10:13:04

@Pikareszk: ha mar torta szoba jott ez a te 'jutifalit' vagy a pasidat jutifalizod?

Koriander 2013.08.05. 10:16:18

(tegnap muvelodtem :-) meg egy kicsit, de mar nem linkelek, ismet egy meses statisztikaju napot zartunk, komolyan nemtom hogyan csinaljuk igy kvartettben ezt a lapletoltest es latogatottsagot, valoszinu mindegyikunknek van egy klonja, hehe)

Ms Watson 2013.08.05. 12:32:12

@Reszet Elek:
Ahogy visszaolvastam a 7vége termését, szerintem tényleg érdemes az EMK-t megismerned. Nekem úgy tűnik, hogy sok tekintetben közel áll az életfelfogásodhoz. És tulképp a racionlaitás, amiről beszélsz felfogahtó az egész kommunikáció csupán az általános érvényű szükségletekre való leegyszerűsítésének. Az tök jó lehet, ha két erre fogékony és hajlandó ember találkozik és folytat párkapcsolatot. Ellenkező esetben meg az történik, amit te is tapasztalsz konstansan: az egyik (te) a világ jobbítására törekedne, a másiknak meg ez eszébe sem jut és ez áthatja/hártáltatja az egész életüket, boldogulásukat, örömtelenségüket.
Sajnálom, ha még nem találtad meg a jó pajtást és kívánom, hogy sikerüljön (ha nem akarod akkor is :) ).

Ms Watson 2013.08.05. 12:42:51

A másik "szálra" meg, ami ide bekerült: az ulpuis ház, jaffa,stb. összes ömlengésére van kereslet, sikeresek (a szerzők valszeg így értékelik magukat a példányszám, a tv-s szereplések alapján), de messzemenő és általános érvényű kinyilatkoztatást a milyenségükről szerintem ez nem jelent. Számomra nem releváns, hogy blikk, stop, akármi szerint milyen valami vagy valaki, nem mértékadóak egyszerűen, ahogy az említett blog sem, pont azért, amit Pika is gondol róla (pedig első blikkre még szimpi is volt, aztán tovább olvasgattam, történt mindez néhány hónapja talán). Azt meg gyermekbetegségnek tartom, amikor valaki a nyilvános blogjáról írt, teljesen vállalható kritikát elkezdi kikérni magának. Bár most ezek a furcsaságok, a "visszanyal a fagyi" esetek menők errefelé.

Koriander 2013.08.05. 14:19:08

Bár most ezek a furcsaságok, a "visszanyal a fagyi" esetek menők errefelé. "
@Ms Watson: ez alatt pontosan mit ertesz?marmint merrefele?

Ms Watson 2013.08.05. 14:59:34

@Koriander:
Hát ez a "kikérem magamnak, én csak fasza csávó/csaj vagyok és minden, amit produkálok az csakis a legeslegjobb lehet, nem tűrök ellentmondást", stb és ezt komolyan is gondolják. Ezt így általánosan gondolom a mai magyar közhangulatra (erősen beleértve a politikai történéseket és irányvonalat). Nem tudok túllépni rajta, nekem ez a valóságom, örüljetek, amíg kimaradhattok belőle (már amennyire). Sajnálom, hogy kevesen képesek konstrukív vitákra, beszélgetésekre.
Kb ilyesmi, talán így könnyebben érted úgy, ahogy gondoltam, aminek szántam.

Ms Watson 2013.08.05. 15:02:12

@Ms Watson:
Ja és az előzménye, hogy exhibicionistán mindenki ír és nyilvánosan és akkor azt csak szeretni lehet. Aztán, amit írtam az előbb.

Koriander 2013.08.05. 15:44:18

@Ms Watson: oks, igy mar ertem:-)
tokeletesen egyetertek egyebkent veled, vkinek van egy nyilvanosan olvashat blogja, de velemenyt csak az mondhat, aki egyetert es azonosul, vegulis kenyelmes, poppet gyerekes.
mondjuk en is beleneztem, de olyan szinten kusza: a struktura, a ki kommentelhet, a baszom meretu fotok, hogy kb. ezzel a schwunggal en ki s fordultam, nyilvan a blog tulajdonos itteni "bemutatkozoja" meg mar csak topping a tortan. hiaba a stilus maga az ember...
na, kuldom Evuskanak es baratnoinek szeretettel az egy bolond szazat csinal:-) t

egy ferfi kell es semmi mas...

www.youtube.com/watch?v=0iHIkrx_jKM

bar lehet, hogy ez is himsovi... a franc se tudja mar.

Reszet Elek 2013.08.05. 18:09:12

@Koriander: Linkelek a linked okán a szöveg tartalmi aláhúzásaként.
www.youtube.com/watch?v=ybccljzUNVk

ezt meg csak úgy:
www.youtube.com/watch?v=PUZg7m1Uyrk

Koriander 2013.08.05. 19:29:26

bocsi ez a különleges nick én vagyok (vmi átbütyköltem)
nem ismertem :)), tetszik vahogy a sziámira emlékeztet,
Apokalipszis :))
gének tanácsa: www.youtube.com/watch?v=4ex83od0k_k
folytassam?
süti beállítások módosítása