Enyészpont

Enyészpont

Lagzi

2014. március 24. - Koriander

Pénteken lagzi lesz...

nem-nem, csak kábé egy kisebb lagzira való élelemmel készülünk, mert a fiunk lesz az "óvodai szakács".

Négy évesen: önmagának és 19 társának, 5 napközis iskolásnak és 4 felnőttnek főz ebédet, természetesen segítséggel, de akkor is....minek, miért nem lehet a pénteki napra is a szabvány étkeztetőtől rendelni? Hóvége is van, szóval ha nem is vág hanyat, de számít, a nagyobb gond a kivitelezés, ugyanis nem elég, hogy kitaláljunk egy olyan menüt, amit a Morzsim el tud már készíteni és szeret, hanem mindezt egy két égős gázpalackos tábori rezsón kell végrehajtani, mert áram nincs. Magyarán kedvenc pűrélevesek kilőve, mert nincs botmixer, sütőben sült sós-édes finomságok szintén, marad a fazékban főzés és az olajon sütés...

Végül krumplipüré lesz halrudacskával savanyú ill. friss uborkával, ill. a desszert meg gyünölcsös túró. A gyerekek maguk pucolják és szeletelik a krumplit ill. a kisszakácsomnak kell majd a krumplipürét és a gyümölcsös túróhoz a gyümölcssalátát elkészítenie, bio-élelmiszerekből.

Itt a bevásárló listánk:

  • 5 kg burgonya
  • 1 l tej
  • 25 dkg vaj
  • 75 db halrudacska
  • 3 üveg savanyú uborka
  • 5 db kigyóuborka
  • 2 db 450 g andechsi epres túró
  • 2db 450 g andechsi mangós túró
  • 1 db 500 g Dr. Oetker rote Grütze (ez az egy, ami nem bió, oké egyszerű elkészíteni: piros bogyós gyübölcsök némi keményítővel és cukorral összefőzve, gyakorlatilag gyülmöcs-puding)
  • 1kg banán
  • 1kg mandarin
  • 1 kg alma

Majd lefotózom az összmennyiséget és a blokkot, lehet, hogy hírdetést kéne feladnom, jelige: "szponzorokat keresünk".

U.i. Mindenesetre, amikor az óvónőt kérdezgettem a mennyisségekről kicsit se éreztem magam hülyének :)), áh csöppet sem, nekik sima rutin, még ez is, nekünk az egész cuccost odalogisztikázni is meredek, nem hogy elkészíteni...na majd meglátjuk, péntek után már az én fiam is szakács lesz (állítólag kapnak fából készült érmet is, ő már nagyon várja. Egyben biztos vagyok, altatni aznap nem nagyon kell majd a kislegényt).

A bejegyzés trackback címe:

https://enyeszpont.blog.hu/api/trackback/id/tr235877023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2014.03.24. 17:42:53

Ez valamilyen magán óvoda? Vagy honnan gondolják, hogy egy család meg tud finanszírozni egy ilyen akciót?
Ha magán óvoda, akkor örömteli ez fajta foglalkoztatás, és nagyon támogatandó.

Koriander 2014.03.24. 18:09:58

igen, magán ovi: egy 4000 ha erdő szélén vannak a gyerekek egesz nap kinn: kötött foglalkozasok, szabad jatek ill. termeszetjaras, a telephelyükön van egy faháziko kerites nelkül, semmi közmű (komposzt wc es műanyag tartalyban viz a kezmosashoz) eleg spartai, nem Magyarország, átlag középoszt. gyerekei járnak, szoval a hovege megterhelo, de belefer. szocialisan raszoruloknak van tamogatas.
süti beállítások módosítása