Enyészpont

Enyészpont

A szex és Lucía

2013. július 21. - Koriander

Reszet Elek szerint:  A Szex és Lucía (Lucia y el sexo) Julio Medem 2001-ben készült nagyszerű filmje, melyet nagy szeretettel ajánlok minden felnőtt és nem felhőtlen, ám magával ragadó szórakozásra vágyó filmnézőnek. Mivel jelen esetben sem a film kritikája a cél (az internet önjelölt okoskodó kritikusaival Dunát lehetne rekeszteni) az alábbiakban inkább néhány szösszenet gondolat következik ill. némi filmértelmezés. A részlegesen spojlergyanús megjegyzéseket igyekszem a komment részre hagyni. Miért is jó ez a film egy férfi szemszögéből? 

Például a három gyönyörű női szereplőért. A három szépséget és igazán karakteres szereplőt napestig elnézném. Nem is tudom hirtelenjében Paz Vega, Najwa Nimri avagy Elena Anaya kisugárzása tett rám nagyobb hatást.  Az ízlésesen ám mégsem művészi szenvelgéssel fényképezett és vágott, valóban erotikus jeleneteiért. És a szexualitás valóban keresetlen és felnőttes megélésének ábrázolásáért. A szemet gyönyörködtető mediterrán tájért, a nyelvért és a filmbeli sok evésért (mintha minden érzékszervet igyekezett volna bekapcsolni a rendező). Azért az életérzésért ami a filmből sugárzik, mely még a filmbeli emberni tragédiákat is az elviselhetőség és megérthetőség szinjén képes kezeltetni a filmet nézővel. A film sztorijáért, ami miatt a teljes kétórás film alatt figyelni kell. Látszólag a film egy szerelmi háromszög története, mely viszonyrendszerét árnyalják egyben bonyolítják negatív történések, baleset és halál. Tetszik hogy-e háromszög két csúcsán van nő és csak egy csúcsán férfi. Igazán magával ragadó jelenet és az egyik kedvenc részem, amikor a film vége felé mindkét nő az ajtóra függesztett tekintettel várja a férfi beléptét a szobába. Az arcokon annyi minden tükröződik...

A látszólagos szót e bekezdés elején azért használtam, mert a cselekménynek van egy jóval összetettebb egyben talán érdekesebb olvasata is. Ezzel kapcsolatosan viszont majd a kommentekben, mivel nem szeretném lelőni a film cselekményét. Igazán élvezhető és szerethető  film, mindenkinek ajánlom.

Koriander szerint: Végignéztem. Az a film- ami a személyes fájdalmas emlékek miatt- inkább a „nem nézem tovább” kategória lenne, mégsem tudtam megállítani a lejátszót, és szinte az arcom elé tett két kezem ujjrései közt kukucskáltam végig: fogva tartott.

A két főszereplő, mert erősen emlékeztetnek valakikre, alapból „nemszimpik”- így a negatív elfogultság miatt nehéz a történésekre koncentrálnom: az emléklavina kizökkent, rámtódul és betemet, milyen fura, hogy a film is egy oxigénszegény környezetben játszódik, a víz alatt. Magát a rendezést jelen esetben túlzsúfoltnak találtam: túl erotikus, túl szenvedélyes, túl neurotikus, túl művészi, túl szövevényes. A kevesebb, a képi megvalósításnál, bármennyire is közhelyesen hangzik, több lett volna. Rám nehezedett, és ami leginkább zavar, hogy nem tudtam szabadulni a lúzer balfékek gyülekezete jelezőtől. A végső döfést mégis Luna halála adta meg...amint felbukkan a morgó Rottweiler a filmben sejteni lehet, hogy valami történni fog.  Nem tudom, hogy a rendező részéről a kutyafajta megválasztása tudatos volt vagy véletlen, mindenesetre a németországi statisztikák szerint a Rottweiler az egyik leghamisabb és a harapási statisztikákban a leggyakrabban szereplő kutyafajta. Ettől függetlenül szép állat, de még filmvásznon keresztül is rémisztő, annyira, hogy a morgására olyan zsigeri félelem kapott el, amit az ember valahol fenéktájékon összehúzódni érez, amikor vagy nagyon fél, vagy nagyon leszidták. Az egyetlen cuki jelenet az iszappakolásos erekció volt, azt tényleg meglepően érdekes megoldásnak találtam. Összességében az agyonajnárolt Pedro Almodóvarhoz képest, azt kell hogy mondjam Julio Médem potens, így érdemes lesz rá odafigyelni.

Pikareszk szerint: Lúcia én vagyok. Úgy indul ez a film mint egy pofon, amit nem vársz de megérkezik, és a csattanás pillanatában már tudod, hogy ezt tényleg te kapod, neked szánták - kitérni kár lett volna, a tiéd. Azt hiszem, hogy a másik utolsó utáni alkalommal is meggyőzhető, vagy ha nem, hát megvádolhatom, sose szerettél igazán, ha ez sem, hát kérek, könyörgök, szép lassan lecsúszva a magas lóról, beleesve a kétségbe, jó mélyre, annyira, hogy remegő kézzel mérjem ki a kávét a szünetig, amiben hazarohanhatok és megláthatom minden lakások legüresebbikét. Ahol már csak a telefon csörren, jön a hír, meg az emlékek, mint a lavina, betemetnek, amilyen tisztán felsorakoznak a képek.

Én nem vagyok Lúcia, szerelmet sose vallanék egy ismeretlennek egy kávézóban mióta olvastalak szerelmes vagyok beléd,pillanatfotókkal sem tarkítanám az első alkalmat, ahogy vadul szeretkezünk, de azt hiszem, nem lepődnék meg, ha valaki karon fogna, és hazavinne, ha már megkértem hogy éljen velem, örökre.
Nem én vagyok Lúcia, a holdfényben fogant gyermek nem csalna mosolyt az arcomra, ha egy félkész regényből bukkan fel az a szép kislány, akkor még kevésbé, de én is olvasnám a félkész regényt, belekukkantanék, hisz megölne a kíváncsiság, mit ír a másik, mit rejt a fej, amiből néz rám, mit rejt a homlok, ahonnan kipattan a kérdéssé formált gondolat, és ahol eltűnik a pillanat, meg a férfi is mindjárt, leül, kopácsol, belevesznek a napok a billentyűzetbe. Mintha ellopná az a könyv, az a történet, mi az, ami rólam szól, de nem láthatom, a részese vagyok,. Ha én lennék Lúcia, én is elmennék a megírt szigetre, elmennék oda, ahonnan a másik apaként tért haza, elmennék oda, ahol míg élt, boldog volt, ahol tán van válasz arra, miért fakult még a ránca is, nem is mélyült, csak kopott, mióta tudta a gyereket, mióta  mi már olyan rég együtt vagyunk, mióta mindent beleírt abba a könyvbe, mióta olvasom azt a könyvet. Mert én vagyok Lúcia, hamarabb keresem a választ, minthogy megvárjam, lecsapnám a kagylót, az ítélet előtt én is, lennék félreértés áldozata, csak hogy kifuthassak a világból, ha annyira fájna hogy nem bírnám meghallgatni, hogy ennyi, vége, nincs tovább, elment, a fakuló ráncok mostmár biztos nem mélyülnek tovább.
És lehet, hogy én csak egy Lúcia vagyok, írja, írja valaki a történetemet, hogy a végén mégis felmentsen, de csak akkor, amikor már minden kanyar legvadabbikát is bevettem, volt hogy lendületből, volt hogy muszájból.
És ha én tényleg Lúcia vagyok, csak kérem, legyen kegyes az a toll, meg rajta keresztül a kéz, ami a kanyarokat méri , meg talán számolja, legyen a vége jó, meg szép, meg legyen szex is, jó sok, és kevesebb titok, de több megértés, és a végén ha más nem egy lyuk, amin átesve tényleg, egy másik életbe érünk.

A szex és Lúcia, színes, francia-spanyol romantikus dráma, 128 perc, 2001, 

rendező és forgatókönyvíró :Julio Medem, zene: Alberto Iglesias producer: Fernando Bovaira vágó: Iván Aledo
szereplő(k): Paz Vega (Lucia); Javier Cámara (Pepe);  Najwa Nimri (Elena);  Tristán Ulloa (Lorenzo);  Elena Anaya (Belen);  Daniel Freire (Carlos/Antonio); Silvia Llanos (Luna)

A bejegyzés trackback címe:

https://enyeszpont.blog.hu/api/trackback/id/tr365417030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reszet Elek 2013.07.21. 12:58:34

Nézzétek meg a 35-36. percet és az 1ó58-2ó02. percet!
Egymás mellett megnézve mi jut az eszetekbe?

Koriander 2013.07.21. 12:58:58

Pika, tök vicces, hogy mondketten lavinázunk :)))

Koriander 2013.07.21. 13:00:11

@Reszet Elek:hát ez nekem nem fog most menni, mi van a jelenetekben?

Pikareszk 2013.07.21. 22:43:44

@Reszet Elek: Megnézem Elek, holnap és beszámolok. Szexi darab ez a Lúcia, mint nő és mint film egyaránt.
Jó hatással volt rám, kicsit szabadított rajtam, valahogy úgy, mint a Dieta mediterranea, ami az én kedvenc háromszög- filmem. Számomra kedvesebb az a felállás, és a történet, ami elmondja, hogy milyen esélye (is) lehet egy szerelmi háromszögnek.
Látta valaki?

Reszet Elek 2013.07.21. 23:19:57

@Pikareszk: Még nem láttam. De gondolom itt két pasas jut egy nőre Te kis mohó! :-)

Koriander 2013.07.22. 09:29:18

Nem láttam.
Így visszatérve a posztra, Elek a tied a standartabb vélemény kb. sejtettem, hogy a csajok tetszenek :), fura hogy ennyire semmis szerepet kapnak a férfiszínészek a filmben és mennyire lesöpri a két nő (Paz és Nimri) játéka, mondjuk Anaya is többet nyújt, mint az elvileleg főszereplő Ulloa, na mindegy.

Pika írása meg egyszerűen elbűvölt, annyira dinamikus, szenvedélyes, szerintem nagyon jó lett, hiába írtad lekicsinylően a méledben, hogy nem tecc.

Tempus-Anh 2013.07.22. 10:02:49

@Koriander:
Három olyan filmet ajánlanék, amit a közelmúltban néztem újra és párkapcsolati problémákat feszenget: Velem vagy nélküled (The State Of Us), Volt egy tánc (Take This Waltz) és Édesek és mostohák (Stepmom)...érdemes megtekinteni őket.

Tempus-Anh 2013.07.22. 10:05:32

Közben a bezzeganyáról teljesen kitiltottak, szóval a modik lementek addig a szintig, hogy rámállítottak valakit moderálási joggal, aki minden beírásomat kitörli. jellemző volt mindig arra az oldalra a paranoid elmebaj, de ennyira azért mégsem...:))) Egy BLaci nevű ex-alkesz díszhím produkálja ott magát, aki Epresre pályázik és megígérte, hogy kitilttat onnan. Mondjuk, ez sikerült neki, de akkor is ultragáz...:D

Pikareszk 2013.07.22. 12:25:44

@Tempus-Anh: A 'Take te waltz' remek, annak ellenére, hogy Seth Rogant és Sarah Silvermann-t sem tartom sokra, sőt, utóbbit kifejezetten károsnak tartom a show-jaban előadottak miatt.

Egyébként mit vársz egy olyan oldaltól, ahonnan embereket elzavarnak azért, mert viccelődnek, vagy épp azért, mert szobaállnak valakivel, aki az oldalon a tobbseg szerint feketeseggű?
Hisztéria van, semmi több :)
De idő kérdése, és itt is utolérnek majd, szinte biztos vagyok benne.

Pikareszk 2013.07.22. 12:30:05

Mellesleg az ex-kedvesed, vagy kid (bocs de nem vagyok képben) nagyon nagy színésznő, és igen jól manipulál. A többség nem lat át a szitán.

Reszet Elek 2013.07.22. 12:30:14

A másodikat és harmadikat láttam. Az elsőt megnézem. A Take this waltz jó kis film. Sarah Polley pedig rendezni is tud.

Reszet Elek 2013.07.22. 12:35:17

@Koriander: Szerintem megvan az oka, miért annyira súlytalan vagy annak tűnő a férfi főszereplő...

Pikareszk 2013.07.22. 13:03:04

@Reszet Elek: Igen, én is így látom. Meg azt is gondolom, hogy a férfiak néha ilyenek, sodródnak, kihasználják az alkalmat, de a felelősséget valahova máshova helyezik... Leginkabb a nőkre;)

Reszet Elek 2013.07.22. 13:11:59

@Pikareszk: Hát nem pont erre gondoltam. A nők részéről is gyakori ez a sodródás, oldja meg más a problémáimat gondolkodásmód. Szerintem ez nemektől független problémakerülő magatartásmód. Nézd meg az említett két részletet!

Tempus-Anh 2013.07.22. 13:28:35

@Pikareszk:
Viszont Sarah Silvermann negyvenévesen jobban néz ki pucéron, mint Michelle Williams 29 évesen...(ld. zuhanyozós jelenet) :P Azért jól adta az alkohlista rizsagépet...:) Amúgy az IMDB-s jellemzésében is úgy írják, le, mint egy női fenegyereket...Érdekes volt az egyik mellékszereplő, akit szintén natúrban ábrázoltak, a nevére már nem ábrázoltak, a főhősnővel és sógornőjével zuhanyozik a lakmuszos medencei vizeletreakció után (nahh, én már csak a meztelen csajos jeleneteknél ragadtam le) :), annak izraeli az apja és kanadai indián az anyja...:)

Tempus-Anh 2013.07.22. 13:32:44

a fenti szövegben az egyik szó helyett ("ábrázoltak") "emlékszem" olvasandó, elég kutyafuttában írtam a szöveget, bocsánat

Tempus-Anh 2013.07.22. 13:34:04

@Pikareszk:
Én is így látom, sajnos, hogy ez áll fenn...:(

Tempus-Anh 2013.07.22. 13:36:35

Seth Rogen pedig nagyon csúúúúnya pasi, bocs, hogy pasiként ilyet írok, de ha nő lennék, bottal sem piszkálnám meg...

Tempus-Anh 2013.07.22. 13:48:40

@Pikareszk:
Ezen a blogon viszont vagytok, Ti, akik kihajítjátok a renitenskedőket, itt nem félek...:)
Az biztos, hogy a BA-n lementek óvodás pincsibe a modik, egyszerűen röhejes, ahogy emberekre vadásznak és név szerint lökik ki bármilyen hozzászólásukat. Amúgy ennyi sérült frusztrált embert egy helyen ritkán látni. Második gyerekkor.

Koriander 2013.07.22. 13:55:23

@Reszet Elek: nem a szereppel van a bajom, hanem nem tetszik a ficko, a haja, direkt ragugliztam, egeszen jopasi os lehetne, de itt ebben a filmben nem. tulhangsulyosak a hgek, de ugy tunik, hogy ez amolyan 'medem' jegy lesz.

Koriander 2013.07.22. 14:04:48

@Tempus-Anh: ne bizdd el magad, siman kihajitok barkit:-) ha okot ad.
en egyet, nem szeretnek, hogy a hiszteria ide is atgyuruzzon.

mas

barmennyire is ugy tunik, hogy a filmtematika az en otletem, nem igy van. Elek izlese, ami kivalo, szerintem, de en elfogult vagyok.

Reszet Elek 2013.07.22. 14:16:31

@Koriander: Köfi-köfi!
No jó leírom a film olvasatát. Legalábbis a második jelentésréteget. (Szerintem van harmadik is, de az nem áll össze)
A két általam megjelölt időpont közötti rész, tehát a film háromnegyede nem valós történés, hanem az író írja le.
A történet pedig önmagában jóval hétköznapibb. Adott egy srác, aki nyaralás közben teherbe ejt egy lányt. Otthon továbbra is ír, de alkotói válságban van, amiből egy másik leányzó segíti ki. Így írja meg második könyvét, a film cselekményét.
Ha ez alapján átgondoljuk az egészet, egy csomó minden értelmet nyer és egy rakás megoldás és szimbólum feltűnik.
Az egész történetmesélésnek pedig csak egy célja van, ahogy el is mondja többször is az író, ő mesél, te pedig az út alatt megváltozol, átéled, átérzed önmagadban a történéseket.

Koriander 2013.07.22. 14:24:42

@Reszet Elek: nem mondod?! ez meg nekem is ment... szörprájsz-szörprajsz. mi a harmadik jelentes reteg?
a baj az, hogyha nem lattam volna a romat, akkor el lennek alelve medemtol, de lattam MIRE kepes, nekem ez a film egy stilisztikai utkereses...amolyan fozoproba, lehet, hogy farokingerlesre kituno...az intellekt resze nekem max egy felnott verzio a vegtelentortenetre. tulsok minden, tomeny.

Koriander 2013.07.22. 14:27:26

(mas, rabukkantam az en la camara, csak nem artana erten, a parbeszedeket, ha jol latom az egesz egy franciaagyban zajlik?!)

Reszet Elek 2013.07.22. 14:37:43

Amúgy is egy csomó minden van benne.
Pl. valójában két (nem valós) szerelmi háromszög van benne. Író és a két nő ill. pornószínész és anya-lánya. A két háromszög több csúcsán is érintkezik egymással.
Vagy itt van a Nap és Hold szimbóluma. A kislány Luna, a filmben mindig telihold van, Paz Vega a Napról énekel (többszörös napfelkelte-naplemente megjelenítés a filmben) stb.
Ott a nem is létező sziget (és a világítótorony) szimbóluma is. A sziget, mely valójában nem is sziget, hiszen úszik a vízen (hogy is kezdődik a film? vízalatti képekkel!), a rajta levő lyuk, amely egy új életre nyílik. Mondjuk a harmadik jelentési szint is valahol itt van, de nem vagyok hozzá elég agyas. Ebben valami olyasmi van, hogy Paz Vega karaktere a "mesélő" (lásd cím is) és a lyukba eséséig valós (és majdhogynem szokványos) a története vagy onnan az egy ugyancsak valós de új élet. Többször benne is van ugye, hogy a történet nem ott végződik csak "átesik" egy lyukon és újrakezdődik a közepétől, ahogy az író által a neten csetezés közben elmesélt történetben is (ami végülis már egy történeten belüli történeten belüli történet). Ha az általam leírtakban van valami, az sem véletlen, hogy a pornószínész is úgy tűnik el egy lukban és nem is kerül elő (csak egy új életben). Mondjuk a pornószínész búvárkodásával végig az "átjárót" keresi, az új élet reményét.

Reszet Elek 2013.07.22. 14:44:56

@Koriander: Ha igazi töményet szeretnél látni, nézd meg Aronofsky A forrás című filmjét! Ott igazán örülnék egy komplett megfejtésnek, mert nekem csak részleteiben van meg, ahogy a Mulholland Drive-nál is.

Koriander 2013.07.22. 14:48:49

a teliholdas motivum az nekem is tetszett, Carlos-Antonio is :-))
ez buvarosdi ez tenyleg jo meglatas, tetszik:-)

Koriander 2013.07.22. 14:51:18

nem szeretem a tomenyet: se filmben, se piaban,'se tortaban, max egy vmiben johet,
alapvetoen a letisztult,
latszatra egyszeru dolgokat szeretem.

Tempus-Anh 2013.07.22. 14:53:33

A szerb film...
Vagy az Antichrist.
Azok zúznak...

Koriander 2013.07.22. 14:57:01

forras:-) oks rakeresek.
(annyira j, hogy nyar van...labat mostunk egy jeghideg forrasban elotte meg a jatszoteren egy hatalmas gesztenyefa alatt husoltunk, vittunk pledet igy a nagyommal egy darabon azt szemleltuk, hogyan tor at a nap az elenkzold leveleken, nagyon szep, es kulon plusz, hogy nem kell sok ruha)

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:02:20

Ja, amúgy a fenti filmek abszolút erős idegzetűeknek való kategória, szóval a tartósan töményet fogyasztóknak is néha soknak bizonyulnak.

Koriander 2013.07.22. 15:09:03

@Tempus-Anh:eros idegzet:-) ? nezdd meg a the womant:-)
mediaviagra.blog.hu/2011/11/25/a_retteges_ize_the_woman_2011_vol_2

pika latta allitolag jo, selkta van a foszerepben.

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:09:12

Igen, a címe ez: Srpskij film

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:10:30

Köszönöm szépen, utánanézek. Még mindig jobb Selkta mint Selkt Sa...:D

Reszet Elek 2013.07.22. 15:12:44

A szerb filmet láttam. Nem tetszett. A másikat meg megnézem.
Sajna némely film kapcsán az a véleményem, hogy az erőszak, a brutalitás emberalatti (vagy emberen túli) és nyers ábrázolása pusztán a rendezői tehetség hiányát igyekszik leplezni illetve a szándékot, hogy az "alkotás" sikeresen megugorja az egyre jobban elfásult emberek mind magasabban levő ingerküszöbét.

Koriander 2013.07.22. 15:15:02

nem szeretem a horrort, olyan beleelo kepessegem van, hogy napokig remalmaim vannak, a thrillert meg igen, de ha instans borzalmat kapok, attol rosszul vagyok.
nekem a harry pottet ez ala esik, nem szeretem az ilyen okkult baromsagokat, zombikat sem, horrott sem.

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:15:24

@Reszet Elek:
A másik film úgy kezdődik, hogy azt kisgyerekes anyáknak TILOS megnézni, a film többi része egyszerűen nézhetetlen, annyira benne van a kétségbeesés és annyira alámerül az embertelenség és csaknem földöntúli észveszejtő reménytelenség bugyraiba. Kőkemény film, nagyon nem ajánlott 0-100 év közt senkinek.

Pikareszk 2013.07.22. 15:15:36

@Reszet Elek: Szerettem nagyon azt a filmet....

Tegnap este néztem a Movie43-at...
Jézus :DDD érdemes látni!

Koriander 2013.07.22. 15:16:11

@Reszet Elek: hess a fejembol, csak meg a kommunikaciot kene tanulnom:-)

Pikareszk 2013.07.22. 15:17:13

@Koriander: Jesszus, készülök de a bebis jelenet miatt nagyon felek megnézni....

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:17:31

@Koriander:
Harry Potterből egy másodpercet sem néztem meg úgy ahogy a köteteket ki se nyitottam.
Az ilyen slágerbaromságokat én sosem nézem meg, a hasonló pénzharács író zsebét pedig egy centtel sem vagyok hajlandó továbbtömni.

Pikareszk 2013.07.22. 15:19:52

@Reszet Elek: Azt mondjak, provokáció, mint a Kopok a sírodra...

Reszet Elek 2013.07.22. 15:20:29

Andrzej Zulawski Birtoklás! Na ez már igen!
Itt megvannak a művészi eszközök is és egy nagyszerű film sikeredik.
Minta, de ne riasszon el senkit, tényleg jó film:
www.youtube.com/watch?v=CMdP02jv8Bo

Mondjuk reggelente én is ilyen vagyok...

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:21:39

A kéz, amely a bölcsőt ringatja...

Koriander 2013.07.22. 15:23:09

Pika, elvesztettem a fonalat
... mit keszulsz megnezni? milyen bebis jelenet?

Koriander 2013.07.22. 15:32:14

@Reszet Elek: en sajnos lattam ilyesmit eloben, nem egy esetet',semmi kedvem a szabadidomet masok megfilmesitett nyomoraval tolteni...a dolog ui. letezik.

Reszet Elek 2013.07.22. 15:32:43

Mondjuk valahol már írtam, hogy az elembertelenedés, a humanitás végleges szétesése, a totális reménytelenség ábrázolása számomra nem elfogadható és rendkívül visszatetsző. Ilyen jellegű dolgokkal nem szívesen bombázom a tudatalattimat.
Nem hiszek a filozófiai vagy vallási értelemben vett abszolút gonoszban, de ha lenne, bizton az ilyen jellegű dolgok kútfejének tekinteném.

Reszet Elek 2013.07.22. 15:34:42

@Koriander: Á nem! Ez végülis egy klasszikus antikrisztusos történet csak nagyon másképpen megcsinálva. Vagy legalábbis az egyik jelentési szintje szerint.

Pikareszk 2013.07.22. 15:41:48

@Reszet Elek: Erről jut eszembe az Antikrisztus, amit kb legtöbben utalnak, szerintem pedig nagyon jó film!

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:44:04

@Pikareszk:
Én nem utálom, csak (mások számára) nézhetetlennek tartom, szóval van benne olyan (öncsonkításos) jelenet, amit egy hozzám hasonló, sok mindent megpróbált embör is sokall kissé...

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:45:05

A szerb filmhez hasonlót pedig a Mood Pictures és Elite Pain simán készít, live...

Pikareszk 2013.07.22. 15:54:21

@Tempus-Anh: Én nem sokallom.
Nem tudom mit tennem ha a gyerekem meghalna, mert én s szexet választottam, vagy mert 'úgy hiszem hogy a szexet valasztottam'.
Lehet én is kicsinalnam magam.

Koriander 2013.07.22. 15:58:26

ehhez kepest mennyivel normalisabb Nimri, csakhogy visszaoffoljak a fő temahoz, sosem szeretnem ezt megtudni, de ha megis, nekem mar megvan a helyem, ahova eltunnek...tenger is van, bar ozonlyuk is.

Tempus-Anh 2013.07.22. 15:58:55

@Reszet Elek:
Így van, végülis filmet a mai világunkban elsősorban tanulási célzattal, a mondanivaló figyelembevételével nézünk, sok karakterábrázolásból vagy magából a történetből szeretünk következtetéseket levonni, néha önigazolásképpen, néha vigasztalásképpen. Az Antikrisztus mélyen az ösztönéletben, hitben, meggyőződésben és misztikus testiségével az érzékeinkben vájkál...tegyük hozzá: művészien.
Egy nagyon jó film.
Olyan, mint a hydrocodon (Vicodin), kiváló készítmény, de kiüt.

Tempus-Anh 2013.07.22. 16:00:42

@Pikareszk:
Igen, a metszőollós jelenet valóban tartalmaz valamiféle önmaga megbüntetését célzó rituális jellegű mondanivalót. Vétettem a teremtés ellen, egy élet miattam kihunyt, tehát bűnhődnöm kell. Így van.

Koriander 2013.07.22. 16:05:49

@Tempus-Anh: erre most rakerestem, ezt komolyan kohogesre adjak?!

Tempus-Anh 2013.07.22. 16:12:33

@Koriander:
Errefelé, Mo.-n nem is forgalmazzák, a kodeinszármazékokat amúgy szárazpecsétes receptre lehet csak felírni, lévén, hogy a morfinnak nagyon közeli rokonai. De azt hiszem, Amerikában a fájdalom psyches megélését gátolják vele. A köztudatba a House-sorozat révén került, hírös gyógyszer lett. Amúgy sose foglalkoztam vele, a hatóanyagát ismerem, az alkalmazási előiratát viszont nem egészen pontosan.

Koriander 2013.07.22. 16:22:25

jah, ezt szedte mint a cukrot House? :-)

ragugliztam, a wikin talaltam ra, hogy kodein, asszem Katyb kapott ilyesmit szulesnel az USAban... marha jo.
a nemetek max dicloifenac-ot engedtek utofajasokra, meg paracetamolt.

Koriander 2013.07.22. 16:24:44

hehe, a sex mar megvolt a filmben, most drugs,
akkor johet a r'n'roll:-)

Pikareszk 2013.07.22. 19:09:38

@Tempus-Anh: Vicodin? Az Dr House ajzószere is, nem? ;-)

Pikareszk 2013.07.22. 19:14:33

@Tempus-Anh: No, meg is kaptam a választ tóled közben, :) köszi!

Az Antikrisztusra visszatérve. Szerintem (mivel van egy jelenet a filmben, amikor a nő kinéz oldalra szex közben, és látja a gyereket felmászni az asztalra ) itt derül ki, miért őrül meg. Az, hogy ez valóban így történt, vagy csak ő került egyre mélyebbre az önvádban, ami miatt kényszerképzetei lettek, azt nem tudni, de tény, hogy a rendező lassan, kis adagokban tárja föl a teljes alaphelyzetet, vagy a nő téveszméit, végülis ez nem derül ki. Ilyen értelemben a film oda-vissza nézhető, mert vagy a tények feltárását nézzük végig, vagy a totális elborulást, a lényeg, hogy nincs megbocsátás.

Pikareszk 2013.07.22. 19:16:15

D. Aronofsky meg nagyon szép filmet csinált, a Forrás-ban szerettem Weiszt is, és a zenék csodálatosak.

makimano80 2013.07.22. 22:53:05

Ugyesek vagytok Posztolok! Szépeket irtok.

A filmet ugyan nem làttam, ahoz inkàbb nem is szolok.

Az antikrisztud c. film hires/hirhedt jelenetét làttam. Elég kemény.
Egy kis 'kulisszatitok', ha igaz, lazitàsképp.. Allitolag Dafoe-t dublor alakitotta a szexjelenetben, mert zavarbaejtoen hatalmas mérettel rendelkezik.
Nem tudom konkrétan kit ejtett zavarba, lehet, csak a ffi stàbtagokat...;-))

Ms Watson 2013.07.22. 23:36:36

Hát, ha már, akkor nekem rögtön eszembe jutott a kommentek kapcsán Bertolucci Huszadik százada. Na annál legmegrázóbb gyerek ellen elkövetett brutalitást még filmben nem láttam. Azóta is többször villant be gyerekcipelés, pörgés közben. wháááá
A filmet nem néztem végig, csak pont ezt a részt volt "szerencsém" látni.

Ms Watson 2013.07.22. 23:40:20

@Tempus-Anh:
Szerintem nálunk már nincs szárazpecsételés. A morfium származékokat csak szakorvos írhatja fel és a kiváltáskor elkérik a kiváltó személyigazolványát, felírják a számát, stb. Legalábbis télen még így volt.

Pikareszk 2013.07.22. 23:41:20

@Ms Watson: Köszi, én még azt nem láttam. :)

Maki, ezek szerint sikerült egy nagyon jó dublőrt találni, mert ő sem panaszkodhat :D

Ms Watson 2013.07.23. 01:03:08

Ja és azon örömömet is szeretném kifejezni, hogy nem vagyok egyedül az olyan hájpolt filmek/könyvek bojkottálásával, mint az AnriPotö és tsai. Coming out, de én a star warsra sem vagyok kíváncsi, meg úgy eleve a sci-fi, mint műfaj számomra teljesen érdektelen. Hát az északi, meg a franszia film az már más :) és a Before Midnight-ot meg augusztusra tolták :(

Koriander 2013.07.23. 08:50:31

@Ms Watson: a francba, pedig a kovzo poszt pont a star wars7 kapcsan az exkluziv interjut DICaprioval:-) elvallalta vegul Yodat, de mostmarnem.

Koriander 2013.07.23. 09:56:07

hű, nagyon értelmes lett az előző, na a lényeg, szóval SW-t már egyszer a banyán tárgyaltuk, én semleges vagyok, magamtól nem nézném, de ha a képernyő előtt ragadok még élvezem is, viszont ha diCaprio tényleg vállalna benne szerepet még várnám is a 7. részt :)
és hogy mennyire jók diCaprio és Winslet: én imádtam a Revolutionary Road-ot, annyira szuperjól bemutatja a gyespszichózist... Szabadság útjai magyarul, szuper film.

Koriander 2013.07.23. 09:57:45

@Pikareszk: na hooool van a rolyalbébis poszt :-), láttam megszületett, kis vasgyúró 3800gr., szép nagy.
nemtom milyen ezt angliában megélni, de így a tv-n keresztül majomparádé, arra várni, hogy lefotózzák a papírt, vicc.

Pikareszk 2013.07.23. 11:04:32

@Koriander: Este jön, addig közvélemény -kutatok, az angol középosztály konzervatív köreiben;)
A tények a lapokban, az senkit sem érdekel!

Koriander 2013.07.23. 11:47:29

@Pikareszk: oks:-)
@Ms Watson: amugy SW az nem scifi, hanem fantasy.
en most kezdem felfedezni,
furcsa a'sracok vhogy sokkal fogekonyabbak, en legalabbis azt latom, hogy minel jobban szeretne valaki megismerni a valosagot a vilagrol, vilagegyetemrol, annal jobban erdekli a scifi.

makimano80 2013.07.23. 12:14:29

@Pikareszk:
Hàt ha hiszed, ha nem én is pont ezt gondoltam. Ha az a dublor, aki làthato, aki Dafoe tényleg félelmetes lehet, ha 'tàmad'. ;-D

makimano80 2013.07.23. 12:16:27

@Koriander:
DiCaprio mint Joda..:-DDD

Nekem a Viharszigetben tetszett nagyon. Az egy nagyon nagy film. Szeretem az ilyen csavaros filmeket.

Pikareszk 2013.07.23. 12:25:17

@makimano80: Uuuugy szeretem a Shutter Island-et...
Az jó év volt DiCaprionak.
Most megint duplázott a Gatsby-vel meg a DJango-val, utóbbi szerintem nevetségesen rossz, de a Gatsby-t várom hogy megnézzem.
A Robert Redfordos régi változat is nagyon jó, össze fogom hasonlítani.

makimano80 2013.07.23. 12:48:41

Miota nem tudunk letolteni nem sok filmet làtok. :-(

A régi régi szomszédunk nagy letolto mester volt, hamarabb meg volt neki a film, mint ahogy leforgattàk (kis tulzàssal..), akkor még képben voltam uj filmekbol.

Tegnap a Moszkva teret néztuk a youtube-on. Hmmm, csalamàdés hambi...nekem meg az hiànyzik, nem a mekis. :-)

Koriander 2013.07.23. 13:22:33

@maki, az amazon-nak vagy maxdome-nak van legalis letolto lehetosege par euroert... a regebbi filmeket mediamarktban vagy m van nalatok fillerekert megveheted, mi pl. egy ido utan dvd-ket is selejtezunk.
gyerek mellett vhogy total leszoktunml a mozirol, inkabb a beszelgetos tarsas kikapcsolodast igenylem, vasznat lehet otthon is bamulno.

makimano80 2013.07.23. 13:43:48

@Koriander:
Az a baj magyar nyelvu filmet itt nem tudok venni egyik boltban sem. :-))

Nem fizetunk letoltésért, nem bizom a netes vàsàrlàsban. Nem szivesen vàsàrolok neten kàrtyàval, sok a visszaélés, igy ha lehet kerulom.

Igy jàrtam. :-)

makimano80 2013.07.23. 13:49:43

Megbnéztem a linkeket (ill. àtfutottam).

Ràtévedt a tekintetem Gorbe Noràra a foton. Hàt ez az uj Linda film szerintem elég gàz. Màrmint jol tartja magàt Nora, de azért, csak làtszik rajta a kor, elég nevetséges lesz ez igy szerintem.
Régen szerettem a Linda filmeket és igy màr nem lesz az az élmény.

Koriander 2013.07.23. 14:08:18

ja, ha mar szobakerult Dafoe, kapasbol jott az asszoc, hogy vajon otthon ment-e Pina Bausch film, ez a klipp nagyon jo:
www.youtube.com/watch?v=cMblvepUvgk
igazi womenpower:-) meg persze tanc.

Tempus-Anh 2013.07.23. 14:41:20

@Ms Watson:
Azt hiszem, talán három példányos receptek vannak, amelyből egyet megőriznek az irattár számára, azt a rendőrség időszakosan ellenőrzi. Ahogy a morphint és származékait is, amit daganatos fájdalmakban írnak fel (úgy tudom, neurológus is jogosult). Jómagam még nem írtam fel szárazpecsétes receptet, a régi tanulmányaimból jött át...:)

Reszet Elek 2013.07.23. 20:42:43

@makimano80: Létezik elkülönített kártyaszámlás internetkártya. Az valamelyest biztonságosabb, mindig csak a vásárlás előtt tolsz rá pénzt és csak annyit, amennyi az ellenérték.
Ami a szinkronokat illeti, nekem nem hiányoznak. Manapság ritka a minőségi szinkron. Hol vannak azok a régi szinkronok, amelyek már önmagukban is értéket képviseltek! Kapásból beugrik pl. a Kelly hősei Inke Lászlóval, Bodrogi Gyulával és a többiekkel.

makimano80 2013.07.23. 21:09:01

@Reszet Elek:
Tényleg van ilyen kàrtya? Errol még nem is hallottam, kosz az infot!

Nem feltétlen az a lényeg, hogy szinkronos legyen a film, de legalàbb magyar felirat azért jo, ha van. :-)

Ms Watson 2013.07.24. 01:19:19

Off, de van esetleg valakinek ötlete arra vonatkozólag, hogy
1. miért nem tudok mobilról blog.hu oldalakat megnyitni? Azt az üzenetet adja, hogy "the page moved here", rákattintva ugyanezt. Memóriaterheltség okoz ilyesmit? Butifon, nem okos.
2. munkahelyi gépről miért nem lászik a "komment küldése" és miért nem tudok küldeni? Explorer van, itthon Firefox.
Köszi

Koriander 2013.07.24. 11:49:55

@Ms Watson: hát, csak vakarom a fejem búbját...nemtom mi lehet a gond.
süti beállítások módosítása