Enyészpont

hátébéség vagy napi szopacs

2017. október 27. - Koriander

ez most egy rinya poszt lesz, de muszáj. 

kb. fél éve tértem vissza a dzsidipík termelők közé és elkezdődött a furkálás. egy szimpla leltárt nem lehet úgy végig vinni, hogy ne legyenek “érzelmek” meg sértődés. tény, hogy kopókat megszégyenítő szimatom van az anomáliák kiszúrására. de ezt is igyekeztem diszkréten, hogy az ember elüthet számokat- ezért lenne jobb visszaellenőrizni.

utálom a rendetlenséget és a káoszt.

kussban rendet raktam.

ebből is sértődés lett.

de tegnap volt a csúcs.

Tovább

Bonyodalmak a fika és a ficken körül

2017. október 26. - Koriander

img_5008.JPG

Még tavaly dobott meg minket ajiba a svéd áruház a fenti sütis könyvvel, minimalista dizájn, 30 recept, netto papír pocsékolás. Most viszont, hogy közeledik az advent és sütnünk kell a karácsonyi vásárra, előszedtük.

A nagy a hátoldalon meg szépen elolvasta az ajánlást: “Zeit für fika” és hogy a “fika idő” az fontos része a svéd étkezési kultúrának.

Tovább

Vízkő

2017. október 24. - Koriander

Egerszalók. Saliris.

img_3779.JPG

Alig találtuk meg... az én emlékeimben egy kis félreeső parkoló strandocskája, geológiai sétánnyal. Hiába tizenöt éve nem jártam erre, üdv srácok a riolit világában. A 60- as években egyesek itt képzelték el az olaj kánaánt, olaj helyett viszont vizet találtak, karbonátosat, meleget, úgy hagyták, az meg a domboldalon mostanra teraszokat képezett.

A nagynak végig vulkánokról beszéltem, ő meg mondja, de hát ez pont olyan, mint a vizkő, semmi láva.

Ok. de ez is folyik.

 

Az ideális feleség

2017. augusztus 14. - Koriander

Szerintem itt lenne az ideje annak is, hogy minden férfi között elterjedjen az elvárások pontos megfogalmazása a nőkkel szemben. Valamikor régen leírtam azt az öt szót amit még tinédzserként a haverokkal megfogalmaztunk mint elvárást: "Csendes, rendes, kedves, ‘nedves’, engedelmes”

"Csendes – nem üvöltözik mint egy fába szorult féreg ha valami nem tetszik neki vagy nem úgy alakulnak a dolgok mint azt elképzeli, emberi kommunikációra képes. (...)
Rendes - házias, de azt is belevehetjük, hogy családcentrikus. Hűséges a családjához és a férjéhez.
Kedves – a szó önmagáért beszél. Viszont szétnézve a világban látható, hogy a mai nők még a gyerekeikkel szemben sem kedvesek a párjukkal szemben is csak addig míg az az érdekeiket szolgálja.
Nedves - ez félreérthetetlen. Akarja a szexet velem és csak velem.
Engedelmes – fogadjaj el, hogy a férfi a döntéshozó és mindenben a férfi döntései alapján kell eljárnia. A nőknek valóságos fegyverarzenálja van a férfiak akaratának befolyásolására ha képes a korábbi pontoknak megfelelni. Mára viszont inkább csak az üvöltözésre és veszekedésre képesek a nők ami pont makacsságot vált ki a férfiból a vége pedig a kapcsolat megromlása." Rókapapa, Férfihang

Tovább

amikor a Föld olyan lesz, mint a Mars

2017. augusztus 12. - Koriander

temető.

kicsi: és akkor minket is dobozba tesznek és itt ássák el a testünket?

nagy: koporsóba. de ezzel ne foglalkozz, ez sokára lesz. különben is a Nap addigra megeszi az összes energiáját, felrobban és minden elég. A Föld olyan lesz, mint a Mars.

kicsi: akkor mi marslakók leszünk. 

nagy: apa azt mondta, hogy ez az utolsó fiamnak a fiának és annak a fiának a fiának a fiának a fiának a fiának a fiának a fiának....a  fiával fog majd történni.  [kis szünet után elgondolkodva] ...de az is lehet, hogy lányom lesz.

kicsi: nekem inkább lovam.

Pünkösdi paradicsom

2014. június 13. - Koriander

Az éltető Lélek, az elevenítő, a mindenre megtanító, bőségesen árad ma mindenkire.

igumen Szerafim

 

Talán véletlen.

Még pénteken nézegettem a szélben csetlő-hajló, megtámasztott, magról kelt paradicsom-palántánkat és azon töprengtem, hogy pont ilyenek a gyerekek is: törékenyek. Nem elég a jó föld- támasz és folyamatos gondoskodás is kell. Közben minden egyes öntözésnél (igaz kételkedve) de a kicsinyeimet megkértem, hogy ne nyomkodják a paradicsom virágjait, ne tépkedjék- hátha lesz sajátunk is az erkélyen. A szorgalmas kis kezek, azért csak-csak megcibálják minden egyes alkalommal és mégis...

Pünkösd hétfőn három gyönyörű zöldparadicsomra leltünk.

Willrow Hood futása

2014. június 01. - Reszet Elek

Minden kornak, generációnak megvannak a hősei. Nagy és világraszóló tetteket felmutató múlhatatlan érdemű hősök és a köztudatban kevesek emlékeiből nem kisápadó, szinte névtelen héroszok egyaránt.

Nincs ez másképpen a fantáziák világában sem. Hogy példájuk mégis jelentőséggel bír - képzeletbeli mivoltuk ellenére - nem vitás. Valószínűleg az én generációm személyiségfejlődésére Darth Vader avagy Yoda mester nagyobb hatással volt, mint teszem azt IV. Béla vagy de Gaulle, ahogy egy későbbi generáció is többet tanulhatott Gandalftól, mint a legtöbb általános iskolai tanárjától.

Tovább