Enyészpont

Enyészpont

Willrow Hood futása

2014. június 01. - Reszet Elek

Minden kornak, generációnak megvannak a hősei. Nagy és világraszóló tetteket felmutató múlhatatlan érdemű hősök és a köztudatban kevesek emlékeiből nem kisápadó, szinte névtelen héroszok egyaránt.

Nincs ez másképpen a fantáziák világában sem. Hogy példájuk mégis jelentőséggel bír - képzeletbeli mivoltuk ellenére - nem vitás. Valószínűleg az én generációm személyiségfejlődésére Darth Vader avagy Yoda mester nagyobb hatással volt, mint teszem azt IV. Béla vagy de Gaulle, ahogy egy későbbi generáció is többet tanulhatott Gandalftól, mint a legtöbb általános iskolai tanárjától.

No és természetesen mindig ott vannak a kevesek által ismert képzeletbeli hősök is, azok akiknek még a maguk három perce sem adatott meg. Ilyen hős Willrow Hood is. Alighanem még a legtöbb Star Wars (ó igen!) rajongó számára is ismeretlen személyről van szó. Eredetileg a Birodalom visszavág című film egy jelenetében, a bespini menekülésben tűnik fel és néhány fanatikusnak köszönhetően hatalmas karriert fut be. Nos Willrow Hoodnak narancsszín kezelábasában három másodperc is elegendő volt, hogy belopja magát az örökkévalóságba. A fanatikus rajongóknak feltűnhetett a kezében cipelt futurisztikus kinézetű jégkrém készítő masina és innen kezdve nem volt megállás (innen az Ice Cream Maker Guy becenév is).

A kikerekedő eposz szerint a birodalmi megszállás hírére a Bespinnek a Felkelőkkel lebonyolított  illegális tibanna kereskedelmi ügyleteit és számos felkelő ügynök lokalizálását segítő, így rendkívül fontos adatokat tartalmazó adattárolót mentette a fenti jelenetben, a későbbiekben pedig a legendárium szerint a megszállt Bespin birodalmiaktól való visszafoglalását is nagyban segítette. Hősünk utóélete pedig elképesztő! Mellékelem a wookieepédiás (mert ilyen is van!). Megjelent kártyajátékban, megvásárolható  játékbabaként és egész fórumokat vitatkoztak tele szerepével és hősi mivoltával olyan srácok, akik még álmukból felkeltve is képesek lennének fejből elsorolni egy birodalmi lépegető (AT AT) műszaki paramétereit vagy éppen késhegyre menő vitát folytatni egy victory II osztályú csillagromboló hasznosságát. Mirôl is van szó a tréfán és az összemosolygáson kívül? Amin igazán elgondolkodtam, hogy valójában manapság a mi bulvárvilágunkban hogyan is keletkeznek a hősök… Az Erő legyen veletek!

A bejegyzés trackback címe:

https://enyeszpont.blog.hu/api/trackback/id/tr946248884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reszet Elek 2014.06.01. 15:58:13

Hosszú hallgatás (vagy halogatás?) után íme egy igazán súlyos mondanivalójú bejegyzés...

Koriander 2014.06.01. 22:16:18

ize, egyreszt némileg gatyába kene razni a kepeket a szoveghez (majd megteszem) masreszt lehet en vagyok nagyon faradt, de nem ertem :-).

Reszet Elek 2014.06.01. 22:44:19

@Koriander: Úgy tűnik a videókat utólag nem tudom méretezni, a képek a videókhoz igazodnak. Érdekes hogy a szerkesztői felület szélesebb.
Mit nem értesz?

Koriander 2014.06.03. 17:25:36

a poszt apropójára lettem volna kíváncsi :).

Reszet Elek 2014.06.03. 18:17:48

@Koriander: Áá olyan nincsen neki. Ám a hősök mégiscsak köztünk élnek. Bizonyos tekintetben sokat elárul egy társadalomról, mit tekint hősiesnek és mik a hősképződés törvényszerűségei. No és persze az is elgondolkodtató lenne, ha ki lehetne mutatni a fantázialények hatását társadalmunkra, civilizációnkra. Hogy nézne ki a világ Piroska nélkül? :-)
süti beállítások módosítása